Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

11. 11. 2013. 15:20 >> 15:23

AJKULE SA SLOVAČKOM

Perović: Pobjeda imperativ

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kvalitetnija je od Slovačke i pobjeda u tom duelu je imperativ, kazao je selektor Ranko Perović. Crna Gora i Slovačka odigraće sjutra u Budvi utakmicu prve runde Svjetske lige.

Perović je kazao da je predstojeći duel šansa da pruži priliku mlađim igračima.

"Protiv Slovačke očekujemo sigurnu pobjedu, jer smo mnogo kvalitetnija ekipa. Međutim, u izmijenjenom sastavu ne smijemo da prijetimo, već da priđemo maksimalno ozbiljno meču i da je odradimo na najbolji mogući način", rekao je Perović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je, pored reprezentativaca iz Barselone i oporavljenog Aleksandra Radovića, pozvao i četiri juniora koji su na Malti osvojili zlatnu medalju.

"Poziv je nagrada za uspjeh koji su napravili. Da vide kako je u A reprezentaciji, da osjete atmosferu, da stiču iskustvo, jer bi vrlo brzo trebali da budu standardni članovi seniorske selekcije", rekao je Perović.

On je istakao da crnogorsku selekciju tek očekuju pravi izazovi.

"Malo je vremena za pripremu meča, ali vjerujem da će se iskusniji igrači brzo snaći. Mlađi imaju pravo na greške, ali uz starije vjerujem da će sve biti u redu. Sljedeće ljeto će biti zahtjevno, tako da moramo proširiti bazu, jer teško da 13 igrača može sve to da iznese. Ima tu još par igrača koji su prošle godine učestvovali u Svjetskoj ligi. Očekujem da iz tog kvantiteta izađe kvalitet, koji je nama neophodan da ostanemo u Svjetskom vrhu, gdje i pripadamo", rekao je Perović.

Golman Miloš Šćepanović smatra da je meč sa Slovačkom odlična prilika da šansu dobiju mlađi igrači, navodeći da u konačan rezultatu meča ne treba sumnjati.

"U pobjedu ne treba sumnjati, jer u svim mečevima Crna Gora ide na pobjedu. Nadam se da će, pored standardnih reprezentativaca, i najmlađi igrači, najozbiljnije shvatiti veliku šansu koja im je ukazana. Dovoljno je da pokažu da imaju veliku želju i da im je čast da igraju za nacionalni tim. Da pokažu i selektoru, i saigračima, da se u budućnosti može računati na njih", rekao je Šćepanović.

Utakmica između Crne Gore i Slovačke u Budvi počeće u 18 sati. Crnu Goru 10. decembra u Kotoru očekuje duel sa Italijom, a 14. januara naredne sa Njemačkom u Herceg Novom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније