Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

18. 06. 2020. 13:58 >> 13:56

FINANSIJSKA SITUACIJA LOŠA

Do 1. jula odluka o učešću Jadrana u LŠ

Jadran Carine do 1. jula odlučiće da li će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, saopšteno je iz hercegnovskog vaterpolo kluba.

Direktor Miloš Mračević pojasnio je da je Evropska plivačka i vaterpolo federacija objavila devet od deset klubova koji su dobili pozivnice za učešće u tom takmičenju.

"Mi smo taj deseti klub i čeka se naša odluka o učešću ili vraćanju pozivnice. Kao jedan od deset timova sa pozivnicom konsultovani smo o svim opcijama za narednu sezonu i dat nam je rok do 1. jula da se odlučimo", rekao je Mračević.

On je naglasio da je želja hercegnovskog kluba učešće u Ligi šampiona, navodeći da su iz tog razloga i dobili pozivnicu na tri godine.

Prema njegovim riječima, finansiska situacija je loša i sa svih strana dolaze informacije o smanjenju budžeta i poteškoćama u ispunjavanju obaveza.

"Prethodna sezona, u kojoj smo jako puno uložeili u ekipu i takmičenja, je prekinuta i nismo imali priliku da ostvarimo zacrtane ciljeve, a bili smo i na pragu učešća na finalnom turniru Lige Šampiona koji je otkazan, tako da je na neki način sve što je uloženo palo u vodu", kazao je Mračević.

On je istakao da je klub u prethodnom periodu bio primoran da revidira ekipu za narednu seznu i ne produži saradnju sa igračima koji su bili u planu.

"Vidimo da je nakon pandemije i svega što je prouzrokovala jako teško očekivati realizaciju zacrtanih trogodišnjih ciljeva, ali ne smijemo ni od svega odustati. U ovom trenutku nemam izvijesnih sredstava za Ligu Šampiona. U svakom slučaju ukoliko ne bude Liga Šampiona tražićemo učešće u Euro Kup-u kako bi nastavili kontinuiteta međunarodnih takmičenja", rekao je Mračević.

On je naglasio Jadran Carine jedini vaterpolo klub iz Crne Gore koji je u protekloj (2019/20) takmičarskoj sezoni učestvovao u Evropskim klupskim takmičenjima.

"Jadran je, postignutim rezultatitma u protekle četri godine od koje je dvije godine igrao završnu fazu Lige šamiona, a dvije polufinale i finale Eurokupa, zaslužio pozivnicu za Ligu Šampiona kao jedan od deset klubova na tri godine", rekao je Mračević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније