Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

D.B.

18. 03. 2024. 08:40 >> 09:16
Čitaj mi:

DOMINACIJA U FINALU INDIJAN VELSA

Karlos Alkaras odbranio titulu i zaljuljao Đokovićev tron

Karlos Alkaras je odbranio titulu na Indijan Velsu nakon što je u velikom finalu savladao Danila Medvedeva rezultatom 7:6, 6:1 i potvrdio dominaciju na Mastersu u Kaliforniji.

Španac je prethodno u polufinalu savladao i Janika Sinera i tako dokazao da je u sjajnoj formi uoči sezone na šljaci.

Sat vremena i 44 minuta trajalo je finale u Kaliforniji, dva potpuno različita seta, ali je iz oba kao pobjednik izašao Karlos Alkaras.

Meč je bolje otvorio Medvedev, brzo poveo sa 3:0. Ipak, Alkaras je imao spreman odgovor, osvojio je naredna tri gema i vratio meč u neizvjesnost.

Vodili su teniseri veliku borbu na terenu, pa je odluka pala u taj-brejku.

Tu se bolje snašao mladi Španac i dva puta oduzeo protivniku servis i dobio prvi set.

Drugi set protekao je u potpunoj dominaciji drugog igrača svijeta, koji je iskoristio to što je Medvedev ispao iz ritma i djelovao nervozno na terenu, pogotovo nakon rasprave sa glavnim sudijom Mohamedom Lajanijem tokom taj-brejka.

Popularni Karlitos je pojačao tempo i na početku i na kraju seta napravio po brejk i obranio trofej u Indijan Velsu.

Četiri pobjede iz šest duela sa Danilom Medvedevim sada ima Španac, a odbranom trona na Indijan Velsu postao je glavni favorit za osvajanje Majamija i prijetnja Novaku Đokoviću za 1. mjesto ATP liste.

U finalu teniserki takođe nije bilo dilema - Iga Švjontek je porazila Mariju Sakari 6:4, 6:0 i uvećala prednost na 1. mjestu WTA liste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније