Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

В.Г. [ Beta ]

08. 07. 2023. 17:23 >> 17:23
1

DVOSTRUKA ŠAMPIONKA U LONDONU

Kvitova zaustavila Stevanović u trećem kolu Vimbldona

Srpska teniserka Natalija Stevanović nije uspjela da se plasira u četvrto kolo Vimbldona, pošto je danas izgubila od Čehinje Petre Kvitove sa 3:6, 5:7.

Stevanović, koja je prvi put u karijeri igrala u glavnom žrijebu nekog grend slem turnira, pružila je dobar otpor nekadašnjoj dvostrukoj šampionki Vimbldona, ali nije uspjela da nastavi pobjednički niz.

Srpska teniserka je dobro počela meč i prva je stigla do brejka za prednost od 2:1. Međutim, Čehinja je odmah uzvratila, dva puta je oduzela servis protivnici i preokrenula rezultat na 5:2.

Stevanović je u osmom gemu, na svoj servis, spasila tri set lopte, ali je Kvitova već u narednom iskoristila četvrtu i posle nešto manje od 40 minuta igre riješila prvi set u svoju korist.

Na početku drugog seta viđena su tri brejka zaredom, jedan više je napravila Kvitova i povela je 3:2. Stevanović se nije predavala, koristila je svaku grešku Kvitove i uspjela je da vrati brejk i prvo izjednači, a potom i povede sa 5:4.

Poslije tog gema meč je prekinut na nešto manje od dva i po sata zbog kiše, a kad je nastavljen, Kvitova je osvojila dva gema bez izgubljenog poena i preokrenula rezultat na 6:5.

Uslijedio je potom uzbudljiv gem na servis Kvitove. Čehinja je propustila tri meč lopte, a Stevanović tri brejk prilike, prije nego što je Kvitova realizovala četvrtu meč loptu.

Kvitova će u četvrtom kolu trećeg grend slem turnira u sezoni igrati protiv protiv pobjednice meča Uns Džabir - Bjanka Andresku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније