Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 10. 2013. 15:14 >> 15:20

ZA FINALE SA GASKEOM

Đoković prepustio Kveriju samo tri gema

Novak Đoković je ekspresno stigao do polufinala turnira u Pekingu. Srpkom teniseru bilo je potrebni samo 53 minuta da savlada Amerikanca Kverija 6:1, 6:2. Njegov protivnik u polufinalu biće francuski teniser Rišar Gaske, koji je savladao favorizovanog Davida Ferera u dva seta 6:3, 6:4.

Đoković je protiv Kverija odigrao skoro bez greške, napravio je četiri brejka, a na svoj servis nije gubio gemove.

Već u prvom setu vidjelo se da je Đoković podigao nivo igre u odnosu na duel sa Verdaskom. Za samo 15 minuta došao je do 5:0, i tri vezane set lopte na servis rivala, ali je Kveri uspio da se skoncentriše i osvoji jedini gem u prvom setu.

I u drugom setu srpski teniser je nastavio sa odličnom igraom. Odmah je uzeo servis Amerikancu, a brejk je održavao sve do sedmog gema, kada je ponovo oduzeo servis Amerikancu, a zatim i lako priveo meč kraju.

U polufinalu Đoković će igrati protiv Rišara Gaskea, koji je u bio bolji od Davida Ferera 6:3, 6:4.

 

To je Gaskeu drugi uzastopni trijumf nad Fererom, od kog je bio bolji i na US openu, takođe u četvrtfinalu.

Francuz nije puno griješio na svoj servis, osvojio je 78 odsto poena u svojim servis gemovima. Bilo mu je potrebno samo tri brejka da savlada Ferera, koji danas nije imao odgovor na odličan servis Gaskea.

U polufinalu pekinškog turnira, gaske će igrati sa pobjednikom meča Novak Đoković - Sem Kveri.

Već je poznat jedan polufinalni par turnira Serije 500 u Pekingu. Za plasman u finale će se boriti Rafael Nadal i Tomaš Berdih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније