Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: O.Z.

02. 07. 2016. 20:01 >> 00:34
17

"KVERI ZASLUŽIO POBJEDU"

Đoković: Nijesam u potpunosti zdrav

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas poslije eliminacije sa Vimbldona da nije bio u potpunosti zdrav, ali da je Amerikanac Sem Kveri zasluženo pobijedio i izborio plasman u osminu finala. Đoković je saopštio da neće igrati za Srbiju u Dejvis kupu protiv Velike Britanije.

"Nijesam bio u potpunosti zdrav, ali znate, nije sada mjesto i vrijeme da se priča o tome. Protivnik je bio na izuzetno visokom nivou i zaslužio je da pobijedi", rekao je Đoković poslije meča, prenosi Beta.

Đoković je danas eliminisan s trećeg Gren slema u sezoni, pošto je u trećem kolu izgubio od Sema Kverija u četiri seta 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5).

"Čestitam Semu na pobjedi. Odigrao je sjajan meč. Servirao je jako dobro. Mislim da je taj dio njegove igre danas bio brutalan. Dolazio je do lakih poena zahvaljujući kvalitetnom prvom servisu... Jednostavno me nadigrao", rekao je Đoković.

Duel trećeg kola Vimbldona je zbog kiše, a potom i mraka prekinut u petak poslije dva seta pri vođstvu Amerikanca od 7:6 (6) i 6:1, a Đoković u subotu nije uspio da napravi preokret i dodje do plasmana u osminu finala.

Meč je danas takođe u dva navrata prekidan zbog kiše, a na kraju se ispostavilo da su te pauze više odgovarale Amerikancu, 41. teniseru na ATP rang listi.

Đoković je danas uspio da osvoji treći set sa 6:3 poslije 32 minuta igre. Srpski teniser je u četvrtom setu iskoristio tek 12. brejk loptu i došao u situaciju da servira za izjednačenje u setovima, ali je Kveri ipak uspio da uzvrati, pa je taj period igre završen u taj-brejku.

"Uspio sam da osvojim četiri Gren slem turnira u nizu, naravno u dvije sezone. Radije bih da razmišljam o tome, a ne o ovom porazu. Imao sam svoje šanse, pogotovo u četvrtom setu, kada sam došao u prliku da serviram za izjednačenje... Uslijedio je taj-brejk... I u njemu sam vodio, ali jednostavno nijesam osjećao lopticu i teren na način koji sam želio. To je sport", kazao je Đoković.

On je rekao da neće igrati za Srbiju u Dejvis kupu protiv Velike Britanije u Beogradu za dvije nedjelje, jer želi da se odmori i na neko vrijeme distancira od tenisa.

Kveri: Nevjerovatna pobjeda

Kveri je rekao da je njegova današnja pobjeda nad Đokovićem u trećem kolu Vimbldona nevjerovatan rezultat.

"Zaista nevjerovatan rezultat, pogotovo ovdje na Vimbldonu, najvećem turniru na svijetu. Bukvalno sam u ekstazi, presrećan sam", rekao je Kveri poslije meča, prenosi Beta.

"Bio sam spreman za taj njegov povratak danas. Vidjeli ste šta se dogodilo u prva četiri gema danas. On je tada igrao sjajno... Ipak je on jedan od najboljih tenisera svih vremena. Znao sam da će se vratiti, mentalno je veoma jak", rekao je Kveri.

Amerikanac je servirao jako dobro na brejk loptama.

"Nekako sam uspio u tim bitnim trenucima kada mi je trebalo da serviram kvalitetno i dobro... U taj-brejku četvrtog seta sam imao par grešaka, ali je to bilo to", rekao je američki teniser.

Kveri će se u osmini finala Vimbldona sastati s Francuzem Nikolom Mauom.

"Idem korak po korak... Sada čak nijesam ni siguran protiv koga igram u sljedećem kolu. Srećan sam zbog ove pobjede, ali se i radujem narednom meču na Vimbldonu", rekao je Kveri.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније