Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: S.V.

02. 07. 2016. 18:08 >> 19:25
25

SENZACIJA

Kveri poslao Đokovića kući

Amerikanac Sem Kveri priredio je senzaciju u trećem kolu Vimbldona, pošto je eliminisao najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića u četiri seta 7:6, 6:1, 3:6, 7:6. Đoković je tako pretrpio prvi Gren slem poraz poslije 30 uzastopnih pobjeda. Uz to, Vimbldon će dobiti novog šampiona poslije dvije godine.

Duel je zbog kiše i mraka prekinut u petak pri vođstvu Kverija od 2:0. 

Kada su se igrači vratili na teren Novak je vezao četiri vezana poena, ali je Kveri uzvratio sa tri vezana gema i smanjio na 5:3. Ipak, više od toga nije mogao i Đoković je odservirao za 6:3 (2-1).

U prvom gemu četvrtog seta Đoković je prokockao tri brejk lopte i Kveri je poveo sa 1:0. Đoković je brzo izjednačio na 1:1, a onda je ponovo počela da pada kiša i meč je još jednom prekinut.

Poslije desetak minuta igrači su se vratili, a Đoković je opet prokockao tri brejk prilike.

Ipak, u devetom gemu je konačno stigao do brejka i poveo 5:4, ali je Kveri ekspresno odgovorio i vratio brejk, a potom i preokrenuo na 6:5, poslije toga počela je kiša i meč je još jednom prekinut.

Poslije sat vremena pauze meč je nastavljen. Đoković je osvojio gem bez izgubljenog poena i obezbijedio taj brejk.

Kveri je bio smireniji u 13. gemu i stigao je do dvije meč lopte. Prvu je Đoković spasio as udarcem, ali je u narednom poenu izbacio loptu u u aut za veliko slavlje američkog tenisera!

 

Kveri će u osmini finala igrati protiv Nikolasa Mahuta koji je savladao Pjera-Huja Herberta sa 3:1.

 

 

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније