Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 05. 2013. 22:12 >> 22:18

ATP MADRID

Vavrinka i Nadal u borbi za trofej

Švajacarac Stanislas Vavrinka pridružio se Rafaelu Nadalu u finalu turnira Masters serije u Madridu savladavši Tomaša Berdiha sa 6:4, 4:6, 6:4.

U meču koji je trajao skoro dva sata, švajcarski teniser je pokazao da prethodne  pobjede poput one nad Grigorom Dimitrovom, a onda i nad Žo-Vilfredom Congom, nijesu bile slučajne.

Čeh u drugom setu nije dozvolio rivalu ni jednu brejk šansu, ali je poklekao kada je bilo najvažnije, u završnici trećeg seta.

Berdih je imao priliku da servisima ode na 5:3 u finišu trećeg dijela, ali je tada  Vavrinka fantastično odgovorio: osvojio je tri gema u nizu, od čega dva brejkom i plasirao se u finale.

Rafael Nadal je u prvom polufinalu lako pobijedio zemljaka Pabla Anduhara sa 6:0, 6:4. Nadal će peti put igrati u finalu ovog turnira, čime se izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

U prvom setu Nadal je tri puta napravio brejk i set dobio sa nule. U drugom je viđen samo jedan brejk i to u devetom gemu, kada je Nadal "prelomio" meč. Poslije vođstva od 5:4 iskoristio je svoj servis, za 6:4 i plasman u finale.

Ipak, Anduhar nema za čime da žali, jer je dobio "vajld kard" pošto nije bio među prvih 100 i potpuno je to opravdao. Zahvaljujući plasmanu u polufinale napredovaće na ATP listi, vjerovatno i do 54. mjesta.

Rafa će za titulu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Čeh Tomaš Berdih i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније