Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

12. 08. 2015. 09:59 >> 09:50

RODŽERS KUP

Karlović šokirao Raonića u Montrealu

Hrvatski teniser Ivo Karlović napravio je veliko iznenađenje trijumfom nad Kanađaninom Milošem Raonićem u drugom kolu Rodžers kupa u Montrealu.

 

Karlović je protiv Raonića slavio sa 7:6 (7:1), 7:6 (7:1), a na putu do te pobjede prešao je broj od 10.000 as udaraca.

Na taj način, Karlović se pridružio svom sunarodniku Goranu Ivaniševiću, koji je jedini prije njega zabilježio barem 10.000 as udaraca tokom karijere.

Hrvatski teniser je do tog rekorda stigao pri rezultatu 3:3 u drugom setu, a do kraja meča upisao je još četiri asa. Od početka ove godine, Karlović je upisao 1.009 as udaraca.

“Naravno, cilj mi je da stignem Gorana. Nadam se da ću u tome uspjeti ove godine. Ako ne, sljedeće godine ću. Bitno mi je samo da ostanem zdrav”, rekao je Karlović.

Ivanišević je tokom karijere zabeležio 10.183 as udaraca na 895 mečeva. Karlović je do 10.000 asa došao na 527. meču, a u narednom kolu ga čeka duel sa pobjednikom susreta između Francuza Rišara Gaskea i Leonarda Majera iz Argentine.

Prvi nosilac, Novak Đoković takođe je stigao do rekorda, nakon što je u drugom kolu slavio protiv Brazilca Tomaža Belučija sa 6:3, 7:6 (7:4). Srbin je tako stigao do 250. trijumfa na turnirima Masters serije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније