Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

05. 06. 2015. 16:41 >> 16:51
3

BARAŽ ZA SP

Knežević: Crna Gora favorit protiv Islanda

Crnogorska rukometna reprezentacija favorit je protiv Islanda i ne bježi od toga, ali respektuje rivala i spremiće se maksimalno za njega, kazala je srednji bek Milena Knežević.

Crna Gora i Island biće rivali u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Prvi duel na programu je 7. juna u Podgorici, dok je revanš sedam dana kasnije u Rejkjaviku.

Knežević je kazala da se mora zaboraviti na umor od naporne sezone i je motiv za plasman na još jedno veliko takmičenje veliki.

"Imali smo malo vremena da se spremimo za Island, a oslabljeni smo neigranjem nekoliko važnih igračica. Igrali smo par puta protiv Islanda, dosta dobro ih znamo. Jednom smo izgubili i taj poraz od njih ćemo dugo pamtiti. Poslije tog poraza svaki put se za njih dobro spremamo. Naravno da smo favoriti i ne bježimo od toga, ali ih i respektujemo", kazala je Knežević na konferenciji za novinare.

Selektor Dragan Adžić kazao je da mu, kvalitet igračica Budućnosti koje su iznijele teret Lige šampiona daje za pravo da vjeruje da se može pobijediti Island i plasirati se na sedmo uzastopno veliko takmičenje.

"Island dobro poznajemo, imamo njihov komplet roster. Ima dosta promjena, ali nosioci igre su ti koji su igrali od 2010. Do 1012. godine protiv nas. Od njih nam prijeti najveća opasnost. To neko iskustvo igranja protiv njih, analizu koju smo dosad uspjeli da odradimo, i u martu mjesecu, i tokom EHF nedjelje, biće dovoljno da ih svedemo na jako mali broj golova. Nalazimo se u specifičnoj situaciji da prvo igramo kod kuće pa na strani, to iskustvo do sada nijesmo imali", kazao je Adžić

On je podsjetio da protiv Islanda neće moći da računa na Mariju Jovanović, Jovanku Radičević i Sonju Barjaktarević, navodeći da je neizvjestan nastup Anđele Bulatović.

"Bulatović je juče odradila trening, ali već danas je imala problema sa povredom leđa. Ona je uvijek igrala i kada je povrijeđena, vidjećemo kakvo će stanje biti do meča. Vjerujem da će djevojke uspjeti da nadomjeste njeno neigranje i ostalih povrijeđenih igračica", rekao je Adžić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније