Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

11. 06. 2014. 21:43 >> 22:13
4

KVALIFIKACIJE ZA EP

''Lavice'' bez pola tima slavile u Poljskoj

Ženska rukometna reprezentacija ostvarila je petu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će u decembru biti održano u Hrvatskoj i Mađarskoj - ''lavice'' su u gostima savladale Poljsku 25:22 (10:11). Izabranice Dragana Adžića nastupile su u podmlađenom sastavu, bez nekoliko ključnih igračica, ali su predvođene Katarinom Bulatović (osam golova) došle do nove pobjede u kvalifikacijama. ''Lavice'' su obezbijedile prvo mjesto u grupi, a u posljednjem kolu, u nedjelju u Nikšiću dočekuju autsajdera u grupi - selekciju Portugala.

Crnogorske rukometašice, koje su ranije obezbijedile plasman na šampionat, upisale su večeras peti trijumf i zadržale maksimalan učinak u grupi.

Izabranice selektora Dragana Adžića, koje su u Poljskoj igrale u podmlađenom sastavu, prvi međusobni duel u Podgorici dobile su 25:21.

Crnogorske rukometašice odlučujuću prednost stekle su u posljednjih deset minuta, kada su nakon serije od četiri uzastopna pogotka došle do vođstva od 24:20.

Domaćin je serijom od 5:0 poveo 9:6 u 22. minutu, a prednost od tri gola imao je još pet puta.

Serijom od pet uzastopnih pogodaka crnogorska selekcija povela je u 47. minutu 18:16, a u 49. minutu bilo je 20:18.

Poljska je sa dva gola uspjela da izjednači, ali je uslijedila nova serija crnogorskih rukometašica za vođstvo od 24:20 i petu pobjedu u kvalifikacijama.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Katarina Bulatović sa osam, Marija Jovanović postigla je sedam, Biljana Pavićević četiri, a gol manje Majda Mehmedović.

U poljskoj selekciji istakla se Alina Vojtaš sa šest, dok je Kinga Bizdra postigla gol manje.

Crna Gora će u nedjelju, u posljednjem kolu, ugostiti Portugal.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније