Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

17. 02. 2024. 18:01 >> 18:18
Čitaj mi:

EHF LIGA ŠAMPIONA

Bitighajm završio agoniju Budućnosti: Novi poraz od 18 razlike za kraj nastupa u LŠ

Rukometašice Budućnost Bemaksa poražene su danas u Ludvigsburgu od njemačkog Bitighajma 34:16 (19:7), u utakmici posljednjeg, 14. kola, A grupe Lige šampiona.

Budućnost je još jednom izjednačila negativni rekord ove sezone, treći put izgubila sa 18 razlike, a računajući renome rivala doživjela je najteži poraz ikada u Ligi šampiona.

Sa ukupnom gol razlikom -122 Budućnost je zaključila jednu od najgorih sezona u istoriji kluba.

Ekipa Bojane Popović poražena je na gostovanju Bitighajmu 34:16 i sa samo pet bodova, uz pobjede nad Savehofom i remi u Brestu, završila sezonu, mnogo ranije nego što se nadala na početku.

Gori od našeg šampiona samo su Savehof i Zaglebje, ekipe koje su izgubile sve mečeve i realno je da će ostati na nuli.

Međutim i od njih Budućnost je imala gori napad.

Bez prave odbrane - šuterka Keli Dulfer prelako je dala devet golova - bez rješenja za golmanku Bitighajma Gabrijelu Gonsalveš Moreski, Budućnost se nije mogla nadati povoljnijem rezultatu u Ludvigzburgu, u kom će se tek drugi put u istoriji igrati nokaut faza Lige šampiona.

Uz solidan start i 3:2 u uvodnih pet minuta, nakon golova sa desne strane, nije djelovalo da našeg prvaka čeka potop u Njemačkoj.

Međutim, uslijedile su rupe u odbrani koje je kažnjavala Dulfer, uz iskusne Kudlač-Gloc i Dol, pa je Bitighajm serijom 7:0 došao do 10:3, a naš prvak je prvi dio utakmice završio sa samo sedam golova. Nekoliko puta pogađale su „plavo-bijele“ okvir gola, zicere je skidala Brazilka Gonsalveš, nakon 30 minuta ogrominih -12.

Uprkos upozorenjima Bojane Popović nije bilo odbrane protiv Keli Dulfer ni u nastavku, kao ni rješenja protiv fantastične Brazilke na golu Bitighajma, koja je u potpunosti ušla u glavu gotovo svim igračicama. Pet minuta prije kraja mogao je da se nasluti novi poraz od 18 razlike, kada je Johansen pogodila za 30:14, a negativni rekord Budućnost je izjednačila u posljednjem minutu, kada je Inger Šmits cepelinom postavila konačnih 34:16.

Bilo je previše grešaka i u napadu Budućnosti - velika uloga u još jednom meču uzdrmala je mladu organizatorku Nikolinu Marković, a „koliko-toliko“ priliku su iskoristile ljevoruke mlade igračice seniorske reprezentacije, Jelena Vukčević i Anastasija Marsenić. Vukčević je postigla četiri gola, Marsenić tri, sa koliko je meč zavšrila Vanesa Agović, uz dva gola u finišu. Keli Dulfer devet golova, sve igračice Bitighajma upisale su se u strijelce, a Gabrijela Gonsalveš Marseki sakubila je 18 odbrana, čak 58% zaustavljenih šuteva.




Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније