Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

RTCG Portal [ I. P. ]

20. 02. 2022. 08:17 >> 08:19

MATOVIĆ O KARIJERI

Nikad nijesam pomislio da mi je dosta rukometa

Golman rukometne reprezentacije Crne Gore Nikola Matović u Jutarnjem programu TVCG govorio je o golmanskoj karijeru, počecima... Zapostavio je, kaže, studija, kojima planira da se posveti u budućnosti.

Nakon operacije koju je imao nada se da će najkasnije u oktobru biti spreman da ponovo zaigra, te da će saigrači izboriti Svjetsko prvenstvo.

Nije, kaže, vjerovao da će otići na Evropsko prvenstvo: "Mislio sam da je Sima neprikosnoven i nijesam bio siguran da ću otići. Ali ta utakmica protiv Kuvajta bila je presudna i tu sam skrenuo pažnju".

Nije mogao da odgovori zašto baš rukomet od svih sportova, ali da ipak sebe nije vidio ni u jednom drugom sportu.

"Drug me eto pozvao da idemo kod Gorana Đukanovića, jer je otvorio akademiju. Roditeljima je bilo to ajde bolje da idem, nego da sam na ulici. I korak po korak, nađe se klub koji se zainteresuje. Nakon Lovćena sam otišao u Njemačku, ali nijesam mogao dobiti papire. Tamo je to jako teško ako nije prva liga. I onda je iskočila ponuda Željezničara iz Niša", rekao je Nikola.

Prisjeća se da je u Lovećn otišao sa 16-17 godina: "Otac me pune dvije godine svaki dan iz Podgorice vozio na Cetinje i čekao, pa vozio nazad. Ako je on mogao da se žrtvuje toliko, bilo bi nekorektno sa moje strane da ja odustanem nakon prve prepreke".

Nekad, kaže Nikola, mora čovjek da se strpi i da ćuti i radi: "Nikad nijesam pomislio da mi je dosta rukometa i da završavam, znao sam da će bolja situacija doći, da neko sve to gleda gore i da će da se vrati".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније