Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

10. 02. 2024. 14:26 >> 17:50

NAŠI PLIVAČI STIGLI U DOHU

Franeta: Kuljača i Milenković zdravi i spremni, važno da ostanu koncentrisani

Crnogorski plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača doputovali su u Katar, gdje ih čeka nastup na Svjetkom prvenstvu. Selektorka Danijela Franeta kazala je da naši takmičari treba da ostanu mirni i koncentrisani i da se što bolje spreme za trke.

Milenković sjutra nastupa u disciplini 50 metara delfin. Potom će pet dana kasnije plivati i na duplo dužoj dionici.

Kuljača će se takmičiti 15. i 17. februara u disciplinama 100 i 50 metara kraul.

“Moram priznati da mi je najteže pao put. Cijeli dan smo proveli u putu. Prvi utisci su odlični, atmosfera u Dohi je fantastična. Već smo odradili prvi trening. Svako prvenstvo je priča za sebe. Iako neke velike zvijezde nijesu tu, očekujem spektakularno takmičenje. Najbitnije da su Miloš i Jovana zdravi i spemni. Treba samo da ostanu mirni i koncentrisani i da se što bolje spremimo za trke“, kazala je Franeta.

Ona je otkrila da je Milenković po prijavljenim vremenima kotiran u gornjoj polovini u konkurenciji 70 plivača.

 “Izašle su startne liste za Milošev sjutrašnji nastup, gdje će biti održano sedam trka. Miloš je po prijavljenim vremenima kotiran u gornjoj polovini u konkurenciji 70 plivača. Nikad nijesmo imali tako visoko kotiranog plivača. Milenković je najmlađi plivač u gornjem domu, što je pokazatelj kvaliteta. Ne bih mu ipak stvarala pritisak. Jedino je važno da uđe u trku kako treba, agresivno i ne sumnjam da će u tom slučaju ostvariti dobar rezultat“, istakla je naša selektorka.

Milenković će istakao da će sjutra pokušati da poboljša sopstveni rekord.

“Fizički i psihički se pripremam za prvu trku. Maksimalno ću se potruditi da isplavim 50 delfin kako treba i poboljšam lični rekord“, rekao je Milenković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније