Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.П.

27. 08. 2023. 13:42 >> 13:43

ISTORIJSKI USPJEH U RUMUNIJI

Rakočević osvojio amatersku “Mr Olympia”-u u kategoriji veterana

Proslavljeni crnogorski bodibilder, Aleksandar – Saša Rakočević, dugu i bogatu karijeru upotpunio je na najbolji mogući način.

 Na takmičenju “NPC Worldwide Olympia – Eastern Europe” u Klužu u Rumuniji Rakočević je nastupio u amaterskoj konkurenciji, zauzeo prvo mjesto u kategoriji “men’s bodybuilding masters 60+” i ispisao novu stranicu istorije “čeličnog sporta” na ovim prostorima. Za trofejnog Cetinjanina, čiji šampionski karakter je podjednako izražen i na pragu sedme decenije, to je drugi nastup na najvećem i najprestižnijem takmičenju u bodibildingu i fitnesu na kom je debitovao krajem prošle godine u Las Vegasu.

“Za ‘Mister Olimpiju’ prijavio sam se još na proljeće. Kao i svake godine, nastupim na mnogo takmičenja i vjerovatno držim rekord u Evropi, možda i šire kada je to u pitanju pošto bodibilderi obično izađu na jedno do dva takmičenja godišnje. Meni je ovo već deseto ove sezone, četvrto takmičenje u samo mjesec (sva četiri u inostranstvu, svakog vikenda) što je presedan za ovaj sport.

Na ovogodišnjoj ‘Olimpiji’ potajno sam se nadao finalu i ulasku u TOP 5, eventualno nekoj od medalja. Nije mi bilo ni na kraj pameti da ću osvojiti ovu laskavu titulu koja je možda jedina na prostorima bivše Jugoslavije. Čitave sezone mučim se i gladujem, ali rad i trud, pa i neko moje ‘ludilo’ u ovim godinama sada su se isplatili. Ovo je definitivno kruna moje bodibilding karijere tokom koje sam, nastupajući u nekoliko federacija, bio višestruki svjetski i evropski prvak i osvajač brojnih međunarodnih takmičenja. Ujedno, višestruki sam svjetski i evropski šampion i rekorder u pauerliftingu”, prvi su utisci Rakočevića neposredno poslije takmičenja u izjavi za RTCG.

Dosadašnji dio “NPC Worldwide Olympia – Eastern Europe”-a u rumunskom Klužu koji završava večeras obilježili su, između ostalih, u muškoj konkurenciji legendarni Hidetada Jamagiši pobijedivši u kategoriji “212 bodybuilding” i Alehandro Kambronero, najbolji u “classic physique”-u, te kod dama Rešana Bozvel u “bodybuilding”-u, Ivi Rejn u “physique”-u i Nerilde Garsija u “wellness”-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније