Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

25. 02. 2022. 16:57 >> 17:27

"IZRAŽAVAJU DUBOKU ZABRINUTOST"

MOK: Otkazati sva sportska takmičenja u Rusiji i Bjelorusiji

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pozvao je danas sve sportske organizacije da otkažu ili pomjere takmičenja koja su planirale da organizuju u Rusiji i Bjelorusiji i da prestanu da koriste zastave i himne tih zemalja.

MOK je taj zahtjev uputio zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini, a nakon što je Evropska fudbalska unija (Uefa) oduzela Sankt Peterburgu organizaciju finalne utakmice Lige šampiona i prebacila je u Pariz, a uprava Formule 1 otkazala trku za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

Takođe i Međunarodna skijaška federacija (FIS) otkazala je danas sva takmičenja u Rusiji do kraja sezone.

Rusija je prekršila olimpijsko primirje tako što je napala Ukrajinu u četvrtak, samo četiri dana od završetka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

To je treći put u posljednjih 14 godina da Rusija krši olimpijsko primirje, nakon što je napala Gruziju tokom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine i pripojila Krim nedugo po završetku Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014.

MOK je saopštio da bi upravna tijela svjetskog sporta "trebalo da uzmu u obzir kršenje olimpijskog primirja ruske i bjeloruske vlade" i da "apsolutni prioritet mora da bude bezbjednost sportista".

Zastave i himne ne treba koristiti na predstojećim takmičenjima, prenio je MOK.

"MOK izražava duboku zabrinutost za bezbjednost olimpijske zajednice u Ukrajini i u potpunosti se solidariše", navodi se u saopštenju.

MOK je pružio punu podršku Međunarodnom paraolimpijskom komitetu uoči Zimskih igara, koje počinju 4. marta u Pekingu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније