Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2017. 17:05 >> 16:36
1

PRVI DOBITNIK

Jokiću Zlatna zvijezda crnogorskog sporta

Vaterpolista Predrag Jokić biće prvi nosilac priznanja Zlatna zvijezda crnogorskog sporta, koju će Crnogorski olimpijski komitet (COK) dodjeljivati svake četvrte godine, saopštio je predsjednik te asocijacije Dušan Simonović.

On je najavio da će Jokiću nagrada biti uručena na sjutrašnjoj svečanosti, povodom deset godina prijema COK-a u Međunarodni olimpijski komitet.

"Nagradu ćemo dodjeljivati za ukupan odnos, rad i promociju olimpizma. Procijenili smo da Jokić, koji je četiri puta bio na Olimpijskim igrama i olimpijsku i još mnogo medalja sa velikih takmičenja, zaslužuje da bude prvi nosilac priznanja. Jokić je ne samo veliki sportista, već i sjajan čovjek", kazao je Simonović nakon Skupštine COK-a.

Jokić je u karijeri četiri puta nastupao na Olimpijskim igrama, a u Atini 2004. godine u reprezentaciji Srbije i Crne Gore osvojio je srebrnu medalju.

Crnogorsku reprezentaciju predvodio je u Pekingu, Londonu i Rio de Žaneiru.

Ima još šest medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava.

U kapici sa crnogorskim grbom osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi, dvije srebrne evropske medalje u Ajndhovenu 2012. i Beogradu 2016. i svjetsko srebro u Barseloni 2013. godine.

Simonović je najavio da će na svečanosti, na kojoj će Jokiću biti uručeno priznanje, gosti biti predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančič i direktor olimpijske solidarnosti, koji je u MOK zadužen za saradnju sa nacionalnim olimpijskim komitetom Pere Miro.

Najavljen je dolazak i više od deset prredsjednika ili generalnih sekretara nacionalnih olimpijskih komiteta država regiona.

Skupština je usvojila danas finansijski izvještaj COK za 2016. godinu sa izvještajima nezavisnog revizora i Nadzornog odbora.

Usvojeni su i finansijski plan za 2017. godinu, kao i Izvještaji o aktivnostima COK u periodu između svje Skupštine, o učešću na Igrama malih zemalja Evrope, pripremama za to takmičenje koje će Crna Gora biti domaćin 2019. godine.

Skupština je usvojila i izvještaj o prupremama za učešće na Zimskim olimpijskim igrama, koje će naredne godine biti održane u Pjong Čangu.

Saopšteno je da će Crnu Goru predstavljati troje skijaša, dvoje u alpskim i jedno u nordijskom skijanju.

Najavljeno je da će spisak takmičara biti poznat do 28. januara.

Skupština je odlučila da se Džiu džicu savezu obnovi status u COK, kao i da se "zamrzne" Pikado savezu.

Skuštini je prisustvovalo 39 od 56 delegata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније