Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 03. 2013. 17:57 >> 17:57

SUROVO

D'Antoni: Daleko smo od šampionske ekipe

Trener Lejkersa Majk D'Antoni je doveden kako bi "bandu sebičnih i razuzdanih košarkaša", kako su na početku sezone okarakterisani Kobi Brajant i saigrači, sklopio u dobar kolektiv i od njih napravio homogenu družinu.

 

Po imenima koja nose dres "jezeraša", manje upućeni bi rekli da oni imaju veliku šansu za to, ali oni koji prate NBA iz večeri u veče svjesni su da su Brajant i ostali daleko i od plej-ofa.

Nakon meča sa Vašingtonom, jednom od najgorih ekipa lige, D'Antoniju je prekipjelo. U tom meču Lejkersi su poraženi, iako su tokom meča vodili i sa 15-20 poena prednosti. Trener "jezerdžija" se pred novinare pojavio s konstatacijom da niko ne smije da ih zove šampionskom ekipom.

"Mi šampioni? Mora da se šalite. Neko jednom u ovom timu mora da podvuče crtu i kaže "dosta je". Iz utakmice u utakmicu ponavljamo iste greške. Kada dođemo do osjetnije prednosti, kao da na parketu svi odreda kažemo da smo već pobijedili i tu kreće sunovrat. Za sada samo ismijevamo sami sebe jer niti smo kolektiv niti smo tim koji je kadar da se bori u plej-ofu", rekao je vidno razočarani D'Antoni.

On je posebno istakao neobjašnjivu potrebu svih "jezeraša" da budu sebični i da "jedan na jedan" akcijama njih završavaju.

"Ovdje kao da niko ne shvata da je košarka kolektivan sport i da je svrha u dodavanju. Dok se osnovne stvari ne poprave, u plej-ofu nemamo šta da tražimo, jer će nas tamo svako razbiti", rekao je trener Lejkersa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније