Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 09. 2014. 08:31 >> 08:31
1

ŠPANCI RAZOČARANI

Pobjeda u grupi dala lažnu samouvjerenost

Iako su svi u finalu Mundobakseta vidjeli duel SAD-a i domaćina Španije, Francuska je sve iznenadila i ostavila "furiju", ne samo bez borbe za najsjajnije odličje, već bez ijedne medalje.

Košarkaši Španije su do četvrfinala igrali perfektno, ali sinoć im ništa nije polazilo za rukom, Francuzi su ih nadjačali u reketu, a za tri poena pogodili su samo dva puta iz 22 pokušaja.

Svakako, razočarenje je veliko, svi su priželjkivali finale na domaćem tlu, ali Francuska im je pokvarila planove.

„Svi su mislili da smo u finalu još pre početka turnira. Utoliko je ovaj poraz teži. Očigledno je da nijesmo dobro pripremili meč na sastanku dan pred četvrtfinale. Francuzi su odlični znali šta ih čeka poslije meča u Granadi, a nama je ta pobjeda dala lažnu samouvjerenost“, rekao je Huan Karlos Navaro.

Njegov saigrač Hose Kalderon prizano je da su Francuzi bili bolji.

“Bili su bolji i zaslužili pobjedu. Odlično su se pripremili, tačno su znali kako da dobiju i sve planove sproveli“, rekao Kalderon.

Španija i Francuska su igrali u i u gupnoj fazi, a taj duel je domaćin ubjeldljivo riješio u svoju korist.

„Bili smo spremni, pokazivali smo to na svakom meču od početka turnira, ali danas nam jednostavno nije išlo. Sve što je moglo da krene loše po nas, krenulo je. Nijesmo uspjeli da to preokrenemo, imali smo šansu, ali je nijesmo iskoristili“, dodao je Kalderon.

Mediji u Španiji stiču da je glavni razlog poraza loš šut za tri poena, ali ni do sinoćnjeg meča Španci nijesu blistali s distance (34 odsto u grupi).

„Ne mislim da su trojke ključ poraza, jer bilo je tu još loših stvari. Trojke nekad ulaze, nekad ne ulaze, imali smo na ovom turniru i dobrih i loših šuterskih dana. Mislim da je ovde postojao opštiji problem“, rekao je košarkaš Njujork Niksa.

Mnogi ukazuju na to da sa Orengom na klupi španski tim nije dobio nijedan neizvjestan meč i navode duele sa Slovenijom, Grčkom, Italijom i dva uzastopna ključna meča sa Francuzima, prošlog septembra u Sloveniji i sinoć.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније