Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 03. 2024. 08:15 >> 08:41
Čitaj mi:

NBA

Šuterska klinika Netsa prejaka za Vučevića i Bulse: Netsi ubacili 18 trojki za poluvrijeme

Košarkaši Bruklin Netsa slavili su u svom "Barklajs centru" 125:108 protiv Čikago Bulsa.

Naš reprezentativac Nikola Vučević je povećao svoj konto dabl-dabl učinaka sa 13 poena (mala potrošnja šuteva 5/10) i deset skokova, a podijelio je i četiri asistencije.

Ekipa iz druge po veličini njujorške opštine (nakon Kvinsa) je sinoć zablistala van linije 7,24.

U drugom poluvremenu su pogodili 18 puta za tri poena i time izjednačili NBA rekord po broju trojki za poulivrijeme zajedno sa Milvokijem, Indijanom i Finiksom.

Nevjerovatan je podatak da su Netsi sinoć bili na 47 odsto šuta iz igre, ali na 57 odsto za tri poena (25/44).

Mikal Bridžis, Denis Šruder i Kem Tomas su postali drugi trio u istoriji franšize sa najmanje po pet postignutih trojki, nakon što je to u aprili 2021. godine pošlo za rukom Lendriju Šemetu, Tajleru Džonsonu i Džefu Grinu.

Tomas je meč završio sa 28 poena (5/9 za tri poena), uz osam skokova i četiri asistencije, MVP Mundobasketa je dao poen manje (7/11 za tri) uz sedam asistencija i pet skokova, dok je Bridžis na kraju utakmice imao 25 poena (7/11 ua tri) uz odličnu defanzivnu partiju sa četiri ukradene lopte.

Upravo u odbrani Bridžis vidi ključ dobre šuterske večeri.

"Svaki naš šut je došao iz samopozdanja jer smo igrali sjajnu odbranu nad njima i zatvorili im sve prilaze ka košu. Igrali smo odbranu i to nam je donijelo pobjedu", kazao je Bridžis nakon meča.

Kod Netsa se istakao i centar Nik Klakston sa 11 poena i 13 skokova.

Ovo je treća vezana pobjeda za ekipu Netsa nakon što su prethodno vezali šest poraza.

V.d. trener Kevin Oli je svjestan ipak da njegovi momci ne mogu svaku noć da budu ovako precizni.

"Ne znam da li će 25 trojki da postane nešto održivo u našoj igri, ali moliću se za to. Igramo idući meč protiv Lebrona i Lejkersa i volio bi da to ponovimo", kazao je Oli.

Kod Bulsa Demar Derozan je bio poenterski najučinkovitiji sa 31 poenim i osam skokova, Kobe Vajt je dao 18 (3/9 za tri poena), dok je Ajo Dosunmu dao 16 i imao po tri skoka i asistencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније