Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

29. 03. 2024. 22:50 >> 23:51

EVROLIGA

PAO do pobjede u posljednjoj sekundi, Zvezda bila blizu senzacije

Košarkaši Panatinaikosa savladali su kao gosti Virtus 81:79 u 32. kolu Evrolige.

Pobjedu ekipi iz Grčke donio je Kendrik Nan u posljednjoj sekundi utakmice. Atamanov tim je nastavio seriju pobjeda, a domaći seriju poraza - ovo im je bio peti u nizu.

Gosti su vodili gotovo 40 minuta u Bolonji, najubjedljivije u drugoj četvrtini kada je, u dva navrata, bilo 17 razlike. U dramatičnoj završnici Grigonis je pogodio uz dodatno iskorišćeno bacanje, potom je Lundberg promašio za tri, a onda je, na vrhuncu trilera, Nan bio nepogrešiv - poentirao je za veliku pobjedu Panatinaikosa.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Kostas Slukas sa 20 poena, dok je Nan ubacio 16. U Virtusu je Šengelija ubacio 19, Belineli 17 poena.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Real Madrida u gostima 101:94 i ako su u jednom momentu imali i 16 poena razlike (54:70) sredinom treće dionice.

U posljednja četiri minuta Zvezda je ušla sa plus tri, Musa je nakon toga pogodio trojku uz prekršaj Branka Lazića. Pa se ušlo u rezultatsku klackalicu. Važan momenat dogodio se na ulasku u posljednji minut. Zvezda je imala nakon trojke Hange 89:93, a onda je Hezonja pogodio za tri i smanjio na 92:93 za crveno-bijele. Od tog momenta Zvezda je stala, uslijedili su poeni Hezonje i Muse za novi trjumf Reala. 

Real je i dalje ubjedljivo prvi sa 26 pobjeda i šest poraza, dok je Zvezda na 16. poziciji sa skorom 11-21.

Najefikasniji u pobjedi Reala je bio Džanan Musa sa 30 poena i četiri skoka, pratio ga je Mario Hezonja sa 20 poena i pet skokova. Kod Zvezde, Nemanja Nedović je ubacio 30 poena uz četiri skoka i pet asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније