Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

23. 03. 2024. 19:19 >> 19:20

NE BRINE GA PORAZ U LJUBLJANI

Pavićević: Moramo da se fokusiramo na utakmicu sa Borcem

Porazom na gostovanju Cedevita Olimpiji (105:89), košarkaši Mornara su produžili neizvjesnost oko opstanka u AdmiralBet ABA ligi.

Barani su bili ravnopravni do sredine 3. četvrtine, kada je domaćin pojačao tempo i pred 10 minuta odluke stekao nedostižnih plus 14 (75:61).

„Bila je lijepa utakmica za gledanje, sa skoro 200 poena. Imali smo periode dobre igre, prije svega u napadu u 1. poluvremenu, a do kraja 3. četvrtine smo bili u igri. U posljednjoj je djelovalo da nas je sustigao umor, pala nam je koncentracija, a iskusna ekipa Cedevita Olimpija je maksimalno iskoristila naše izgubljene lopte i stigla do ubjedljive prednosti”, istakao je Mihailo Pavićević.

Mornar će naredne sedmice protiv Borca imati šansu da praktično osigura 13. mjesto, samim tim i gotovo siguran opstanak, jer će se liga širiti na 16 timova. Zbog toga će samo posljednjeplasirana ekipa igrati baraž za timom iz NLB ABA2 lige.

„Osnovni problem nam je bio kako da zaustavimo tranziciju rivala, to je glavni razlog poraza. Ali, nemam šta da zamjerim igračima, ovim porazom ne gubimo mnogo. Moramo da se fokusiramo na ostatak sezone, pogotovo na sljedeću utakmicu sa Borcem u Baru. Nadam se da ćemo zadržati status u ABA ligi i da ćemo se i iduće godine družiti kako u Baru, tako i u Ljubljani”, uz osmijeh je poručio iskusni stručnjak.

Zoran Martič je bio zadovoljan što su Ljubljančani okončali negativni niz.

„Psihološki teška je sedmica iza nas. Bili smo u seriji od tri poraza, dva su bila tijesna - od Budućnosti i Partizana, ali je od Zadra bio veoma ubjedljiv. Nismo ni sada igrali baš najbolje, ali smo zasluženo pobijedili i prekinuli niz poraza”, naglasio je nekadašnji trener Budućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније