Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

23. 03. 2024. 14:15 >> 14:15
Čitaj mi:

KOŠARKAŠ SANSA

Bilov ugovor proglašen najgorim u NBA: Ogromna svota novca, ne može biti trejdovan

Finiks Sansi su nakon finala 2021. godine u kojem su poraženi od Milvoki Baksa, odlučili da krenu "još agresivnije" na tržište i pokušaju da "sklope sve kocikice" kako bi napravili tim koji bi konačno nakon 56 godina donio titulu NBA prvaka u Arizonu.

Prvo je u februaru 2023. godine stigao Kevin Durent, a onda su ove sezone odlučili da, sad već veterana Krisa Pola trejduju u Vašington, kako bi doveli Bredlija Bila.

Novi trio u Arizoni Durent-Buker-Bil je trebalo da hara NBA ligom, međutim situacija na tabeli pred zadnjih 12 utakmica ne djeluje obećavajuće.

Sansi su na omjeru 41 pobjede i 29 poraza, i trenutno su ispod crte koja garantuje plejof, već su u korturu za plej in gdje ih čekaju eventualni dueli sa nimalo lakim protivnicima kakvi su Los Anđeles Lejkersi ili Golden Stejt Voriorsi, ekipe sa šampionskim mentalitetom.

Upravo posljedna akvizicija, koja je trebala da bude dio velike trojke, Bredli Bil je igrač koji je najviše podbacio.

Odigao je 41 meč, bilježio je 18 poena i po četiri skoka i asistencije u prosjeku, i stiče se utisak da je daleko od toga da može da ima status zvijezde kakav je imao prilikom dovođenja (iako je bio i ranije poznat kao neko ko je sklon povredama).

Problem sa njim je njegov ogroman ugovor koji ima klauzulu kakvu su kroz istoriju NBA lige imali svega desetak igrača.

On ima četvorogodišnji ugovor na 207,7 miliona dolara i stavku u ugovoru koja mu garantuje da ne može da bude trejdovan ukoliko on ne da pristanak na to.

Takav ugovor su imali u istoriji LeBron Džejms, Kevin Durent, Kobi Brajant, Dirk Novicki, Dvejn Vejd, Karmelo Entoni, Tim Dankan, Dejvid Robinson i Džon Stokton.

Ovo znači da će Bil i kroz četiri godine zarađivati enormnu svotu novca, odnsono sa 34 godine, u posljednjoj godini ugovora će da inkasira 57 miliona dolara.

Osim ako bi u toj posljednjoj sezoni, gdje ima opciju da potraži novi tim odlučio da to odradi, ali onda bi se odrekao ogromne svote novca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније