Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

20. 03. 2024. 23:02 >> 23:02
Čitaj mi:

NLB ABA2 LIGA

Sutjeska se mučila, ali na kraju upisala važnu pobjedu za plej-of

Košarkaši Sutjeske Elektroprivrede slavili su u 12. kolu NLB ABA2 lige protiv Šibenke 80:72 i napravili veliki korak ka plej-ofu.

Utakmica u kojoj je ekipa Miloša Minića imala poteškoća sa posljednjeplasiranom ekipom lige, koja je prije ovoga imala samo jedan trijumf.

Osim prvih pet minuta kada je izgledalo da će sve da bude rutinski, dobar dio meča je bio egal, jer je hrvatska ekipa pružila dobar otpor. 

Tome je "kumovao" i očajan šut za tri poena Nikšićana, koji je bio 2/10 u prvom, 4/21 na poluvremenu. 

Ipak u zadnjoj dionici došlo je konačno do prave igre našeg predstavnika i pobjede.

Odlično otvaranje Sutjeske, i uvod u meč na krilima Spasojevića i Kočovića i serijom 15:4, djelovalo je tada da će Nikšićani nametnuti svoj ritam i od starta usmjeriti meč ka rutinskoj pobjedi.

Međutim dosta živopisan tajm aut trenera Šibenke Josipa Pandže, i zonska odbrana kao da je "omađijala" našeg predstavnika, pa su na kraju probali trojkama da održe prednost.

Šut van linije 6,75 je u prvoj dionici bio na katastrofalih 2/10, dok je Šibenka bez previše komplikacaja u napadu lagano topila zaostatak da bi u finišu dionice došla i do totalnog preokreta.

Seriju hrvatske ekipe prekinuo je Miloš Vujović pogotkom sa vrha kapice.

Poenterska kriza Sutjeske potrajala je šest minuta u kojima su postigli svega četiri poena.

U poprilično "praznom" periodu obije ekipe, Sutjeska ipak pravi seriju 6:0 i preuzima ponovo vođstvo. Barvoić je prvo bio polovičan sa linije penala, pa je pogodio u reketu, a konačno je stigla i trojka Nikšićana, tačnije Kočovića tek treća od 19 pokušaja.

Ponovo je Pandža pravovremenim tajm autom uspio da vrati Šibenku u egal.

Sjajno prvo poluvrijeme za hrvatsku ekipu odigrao je naš košarkaš Milić Starovlah.

Bivši igrač Budućnosti, SC Derbija, Mornara je imao nakon 20 minuta 11 poena i pet skokova. Tražio je dosta kontakt igre na meču i bio lider svog tima.

Nastavak utakmice, nastavak egala i neizvjesnosti.

Ekipa Miloša Minića smanjila je šut ta tri, ali nije pobljšala procente.

Nisu uspjeli nikako ni u ovoj dionici da nametnu ritam sa početka meča, a kako je ista odmicala uvukla se i nervoza pa su tako dobli dvije tehničke greške, jednu zbog prigovora, jednu zbog simulacije.

Nije ni Šibenka uspjela da se rezultatski odlijepi, pa je Sutjeska trojkama Kočovića i Otaševića preokrenula i uoči zadnjih deset minuta imala prednost od dva poena.

Odličan u posljednjoj dionici Stefan Mitrović sa dvije vezane trojke i prvu osjetniju prednost Nikšićana još od 5. minuta meča. 

U nastavku i Otašević je vezao dvije trojke i Sutjeska dolazi prvi put od prve dionice na dvocifrenu prednost. 

Miničeva ekipa je uspjela da do kraja ipak rutinski privede meč kraju. 

Kočović je odigrao odličan meč sa 17 poena, šest skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Mitrović je dao 16 poena imao devet asistencija i šest skokova, kao i tri ukradene lopte, ali ga je lošijeg indeksa koštao šut za tri poena koji je bio 3/10, iako je pogodio neke bitne trojk koje su prelomile meč.

Poenterski je najbolji bio Spasojević sa 19 poena i četiri skokoa, Otašević je dao 12 i imao četiri skoka.

Kod Šibenke Babić 22 poena, Starovlah na kraju dabl dabl učinak sa 14 poena i 11 skokova, uz pet asistencija i tri ukradene lopte.

Sutjesku sada čeka duel sa Borcem iz Banja Luke koji je danas poražen službenim rezultatom 20:0 od Domžalea, jer je ekipa imala problema sa stomačnim virusom.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније