Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V. /N.N.

19. 03. 2024. 14:21 >> 15:02
Čitaj mi:

PARTIZAN PROTIV, BUDUĆNOST UzDRŽAna

Dubai primljen u ABA ligu

Košarkaški klub iz Dubaija igraće od naredne sezone u AdmiralBet ABA ligi, odlučeno je danas na sjednici regionalne lige.

Skupština je počela danas u podne, devet klubova je glasalo za, protiv je bio Partizan, kako javlja Meridianbet.rs,  dok niko iz Budućnost Volija nije prisustvovao sastanku.

Sjednica je bila i prošle sedmice u Zagrebu, gdje nije donijeta konačna odluka, ali ne zbog Dubaija, već zbog promjene vlasničke strukture lige.

Ulaskom kluba iz UAE, regionalno takmičenje će biti prošireno na 16 učesnika, što bi moglo da znači ekipi Mornara. 

Ukoliko Barani ostanu na 13. mjestu obezbijedili bi opstanak bez igranja baraža, dok bi posljednjeplasirani tim igrao protiv drugoplasiranog iz NLB ABA2 lige za nastup u eliti.

Još nije riješeno pitanje vlasničke strukture, jer klubovi nisu mogli da se dogovore kome da dozvole da bude jedan od dioničara. 

Budućnost je zagovarala da to bude samo SC Derbi kao šampion ABA2 lige iz sezone 2020/2021, Zadar je htio da to pravo dobije Split, dok su neki klubovi zagovarali da uz Podgoričane i Zadrane to pravo dobije i Borac iz Čačka. 

Prema informacijama portala RTCG, Dubai je pristao da za milion eura podigne ponudu u odnosu na prvobitnu, koja je iznosila 1,5 miliona eura. Po novom sporazumu klubovi iz vlasničke strukture će podijeliti 1,7 miliona do će 800.000 eura namijenjeno za putne troškove ekipa. 

Ostalo je samo da se vidi, da li će se tih 1,7 miliona dijeliti na 11 ili na 12,13, a možda i 14 računa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније