Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

23. 01. 2024. 13:12 >> 13:28

GAVRILO PAJOVIĆ

"Milojeviću je Budućnost bila njegov tim koji je neizmjerno volio"

Košarkaši Budućnost Volija igraju večeras protiv Ulma jedno od odlučujućih utakmica u borbi za plejof Evrokupa, ali je utakmica u "Morači" večeras u znaku preminulog Dejana Milojevića, bivšeg igrača, kapitena, trenera "plavo-bijelih" koji je iznenada preminuo u 46. godini.

Sportski direktor kluba, Gavrilo Pajović, pričao je za jutarnji program RTCG-a "Dobro jutro Crna Goro" o svom odnosu sa Milojevićem.

"Posljednji put smo razmjenili poruku prije desetak dana. Kao što znate tada je ABA liga objavila da je on i dalje rekorder po indeksnim poenima u ABA ligi. Poslao samu mu tu sliku, on me je zvao "matori" i poslao mi je "Matori ima i tvoje zasluge". Otišla je jedna velika ljudska gromada, jedan veliki ljudski div. Bio sam izuzetno blizak s njim, nije ovo floskula "o pokojniku sve najljepše", stvarno je sve ovo zaslužio, što i klub i naši navijači "Varvari" rade, da bi i malo vratilo za sve što je zaslužan. Koliko je on volio Podgoricu i Budućnost. Uvijek je govorio da je Podgorica njegov drugi grad, a Budućnost njegov klub koji je neizmjerno volio do zadnjeg trenutka. Informaciju sam dobio na poluvremenu protiv Arisa u Solunu, izuzetno mi je teško palo, drugi dio meča sam proveo u suzama. To je manje bitno, bitno je da je on sve ovo zaslužio, i što će, ja se nadam dok smo živi obilježavati i nositi svi mi u srcima ono što je bio za nas Miloje", kazao je Pajović.

NA TERENU NAJHRABRIJI IGRAČ

Sportski direktor podgoričkog kluba je kazao da nije imao hrabrijeg saigrača, ali i toliko dobrog i pozitvnog druga, koji je sve rješavao sa osmjehom.

"On je na terenu bio najhrabriji igrač, da mi ne zamjere moji saigrači, sa kojim sam igrao. Bio je izuzetno inteligentan, talentovan, privržen porodici, pravi drug, pravi saigrač na terenu. U svakom trenutku ste se mogli osloniti na njega, o bilo kojoj temi razgovarati, o nekom porodičnom probelmu, o nekom porodičnom problemu, o nekim sportskim nedoumicama, uvijek je tu bio sa osmjehom to da rješava. To je nama svima i dalje nejasno, čovjek koji je 24 h bio u osmjehu i pozitivi da mu se to desi. Velika tragedija. Svi smo željeli da njegova trenerska karijera u Budućnosti traje još duže. On je nama na kraju sezone rekao da bi ostao u klubu u koliko ne dobije ponudu iz NBA. Nažalost našu, ne i njegovu stigla je ponuda Golden Stejta i tamo je osvojio šampionski prsten".

Pajović je podijelio i jedno Milojevićevu anegdotu sa Stivom Kerom.

"Amerikanci kad neko dođe sa strane nisu baš emotivni, Pričao mi je njegov odnos sa Stiv Kerom, gdje je poslije nekoliko dana uspio da zavrijedi njegovo poštovanje kao čovjek i kao trener. Ker je uvažavao njegove sugestije i metode. I baš mi je sa ponosm govorio da je na poluvrijeme jedne utakmice Ker rekao "Ajde da pokušamo ovo što kaže Milojević da probamo to da promjenimo". I poslije lošeg prvog poluvremena Golden Stejt je uspio da pobjedi. Uspio je i njih da animira, jer je svemu prilazio ljudski".

IMAO SAM SREĆU DA MI DEKI BUDE KAPITEN

Milojević je u jednom trenutku bio i kapiten Pajoviću.

"Bio mi je kapiten, ja sam dugogodišnji kapiten Budućnosti , ali imao sam i sreću i zadovoljstvo da mi Deki bude kapiten. I to je sve zasluživao, i on je sve vraćao, do zadnjeg dana se interesovao za Budućnost".

Osvrnuo se i na formu ekipe Budućnosti, a smatra da je poraz u Solunu došao nakon što su na poluvremenu saznali da je Milojević preminuo.

"Pa podigli smo formu. Nažalost, desio se taj nesrećni poraz u Solunu. Vidjeli ste gdje smo dominirali bukvalno 40 minuta i u nekoj neizvesnoj završnici. Ja stalno imam neke svoje teorije i to dijelim sa stručnim štabom. Možda često i pogriješim, ali mislim da je to veče, smo izgubili kada smo čuli da je Deki preminuo. Ali eto, kažem, ekipa je bolja formi, mnogo bolje igramo, tako da se nadam da ćemo večeras stvoriti pobjedu. Pobjedu za Miloja, nešto najmanje što možemo za njega i njegovu porodicu da napravimo i uradimo večeras. Zajedno s navijačima, zajedno s "Varvarima" vidim da se pripreme u toku".

Utakmica između Budućnosti i Ulma igra se danas od 19 časova, ulaz je besplatan, a klub je pozvao navijače da već pola sata prije početka meča budu u sali. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније