Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

03. 11. 2023. 11:07 >> 11:07

NBA

Vembanjama "ugasio sunce" u Arizoni: 38 poena u Finiksu

Košarkaši San Antonio Sprsa slavili su na gostovanju Finiks Sansu sa 121:132 a heroj pobjede ekipe Grega Popovića bio je Viktor Vembanjama.

Najava da živimo u njegovoj eri košarke bila je jasna još prije nego što je odigrao prvi zvanični meč u NBA ligi.

Ali 224 cm visoki centar, sa paletom talenta koja ide od pleja do centra (kada se uzme u obzir dribling, mogućnost šuta sa distance, do nevjerovane odbrane i dominacije pod obručima) je sinoć poslao poruku i posljednjim "Nevjernim Tomama".

U pobjedi protiv Sansa 38 poena (15/26 od čega 3/6 za tri poena), 10 skokova, dvije ukradene, dvije blokade.

Nije sve u brojkama, Vembanjama je počastio ve ljubitelje košarke i atraktivnim potezima, kao što je moćno zakucavanje iz tranzicije u drugoj četvrtini, ili asistencija u stilu Nikole Jokića.

"On je multidimenzionalan košarkaš. Pogledajte samo kako je našao otvorenog saigrača sa pasom. Ima samopouzdanje, ima talenat, ta kombinacija kod nekoga je prilično dobra", kazao je trener Sparsa Greg Popovič.

Mladi momak iz Le Šenea, ostaje ipak priseban.

"Večeras sam ja bio taj koji je davao poene, sjutra će da bude neko od mojih saigrača. Cilj je da nađemo "rupu" kod protivnika i da je maksimalno koristimo.

San Antonio je sjajno otvorio meč i već u uvodnim minutima vodio 13:0. Kako je odmicala utakmica prednost je rasla do rekordnih 27 poena razlike.

Ipak na pogon oporavljenog Devin Bukera i Kevina Durenta, Finiks je krenuo da topi zaostatak, da bi na 4:21 do kraja rezultat bio 116:116.

Tada je ponovo stvar u svoje ruke uzeo Vembanjama koji je postigao sljedećih 10 poena za svoj tim i donio važnu pobjedu.

Buker je kod Sansa bio na pragu tripl dabl učinka sa 31 poenom, 13 asistencija i devet skokova, dok je Durent dao 28.

Nedovoljno za ovako raspoloženog Vembanjamu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније