Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

03. 04. 2014. 09:39 >> 09:41

SKROMAN UČINAK VUČEVIĆA

Niksima gradski derbi, pobjede favorita

U noći između srijede i četvrtka odigrano je 13 mečeva. Nikola Vučević stao je na sedam poena u porazu Orlanda od Klivlenda, a meč je obilježio povratnik na teren Karji Irving. Njujork Niksi su bili bolji od svojih komšija iz Bruklina, a trijumfovali su i Indijana, San Antonio i Majami.

Orlando je sinoć na svom parketu izgubio od Klivlenda, u čijem timu se vratio Kajri Irving. Nakon što je odsustvovao osam utakmica zbog istegnuća mišića bicepsa, Irving se vrato sa 17 postignutih poena i osam asistencija i pomogao svom timu da dođe do ubjedljive pobjede - 119:98

Gosti su do pluvremna postigli 70 poena i do kraja održali prednost i pobijedlili Orlando četvrti put ove sezone. Dion vejters je bio najefikasniji igrač utakmice sa 26 poena, a Spenser Hejvs i Tristan Tompson ubacili su po 20 za Klivlend, kojem je ovo peta pobjeda u posljednjih šest mečeva.

U ekipi Orlanda, najbolji je bio Viktor Oladipo koji je ušao sa klupe i postigao 16 poena, a jedini igrač kod domaćih sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio je Moris Harkls, koji je dodao 10 poena. Nikola Vučević nije imao svoje veče. Postigao je svega sedam poena za 27 i po minuta provedenih na parketu. Za dva poeena pogodio je tri puta iz 11 pokušaja.

Minesota je predvođena Kevinom Lavom savladala Memfis rezultatom 102:88 i tako prekinula niz od šest poraza. Lav je upisao treći tripl-dabl ove sezone, postigao je 24 poena, imao 16 skokova i 10 asistencvija. Ruki Rubio dodao je 14 poena, od čega je 13 postigao u trećoj četvrtini. Nikola Peković nije bio u timu, zbog problema sa povredom.

Majami nije imao problema sa Milvokijem. Šampion je slavio rezultatom 96:77. LeBron Džejms je postigao 17 poena i upisao osam asistencija, dok je Kris Boš imao 15 poena. U redovima Baksa, Ramon Sešons je upisao 19 poena i šest asistencija, dok je zapaženu partiju imao Zaza Pačulija sa osam poena i 16 skokova.

Iznenađenje nije dopustio ni favorizovani San Antonio u meču protiv Golden Stejta. Spursi su slavili sa 111:90, a najefikasniji igrač na utakmici bio je Moris Splejts sa 22 koša. Toni Parker je na drugoj strani postigao četiri koša manje.



Indijana je u noći između srede i četvrtka došla do 53. pobede, pošto je trijumfovala protiv Detroit Pistonsa sa 101:94. Najbolji u trijumfu Indijane nad Detroitom bio je Pol Džordž, koji je meč završio sa 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Dejvid Vest je dodao 15 poena i osam skokova, dok je Džordž Hil upisao 12 poena. Kod Pistonsa, Džoš Smit je imao 24 poena i pet skokova, Greg Monro je uz 17 poena dodao i 16 skokova.

Njujork Niksi su u gradskom derbiju  ubjedbljivo porazili Bruklin sa 110:81. Niksi su tako sačuvali šanse za plej-of, pošto su trenutno na sedmom mjestu na Istoku. Džej Ar Smit je postigao 24 poena i imao osam skokova i šest asistencija, dok je Karmelo Entoni dodao 23 poena i deset skokova. U poraženom timu, Džo Džonson je postigao 16 poena, četiri više od Derona Vilijamsa.

Slabašna Filadelfija nije imala šanse protiv Šarlota. Konačan rezultat bio je 123:93 u korist Bobkatsa. Igrači Šarlota posebno su bili raspucani u prvom poluvremenu koje im je pripalo rezultatom 63:38. Džeferson sa 25 poena bio je najbolji akter susreta, dok je Karter-Vilijams postigao tri koša manje.

Neizvjestan meč u Kanadi odigrali su Toronto i Hjuston, a na kraju je za četiri poena bolji bio domaći tim. Konačan rezultat meča bio je 107:103. DeRozan je ubacio 29 koševa, a Harden tri koša manje na drugoj strani.

Svi rezultati:

Indijana – Detroit 101:94
Njujork – Bruklin 110:81
Orlando – Klivlend 98:119
Filadelfija – Šarlot 93:123
Toronto – Hjuston 107:103
Vašington – Boston 118:92
Atlanta – Čikago 92:105
Majami – Milvoki 96:77
Minesota – Memfis 102:88
San Antonio – Golden Stejt 111:90
Denver – Nju Orleans 137:107
Finiks – Los Anđeles Klipers 108:112
Sakramento – Los Anđeles Lejkers 107:102

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније