Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

ртцг

15. 08. 2023. 14:30 >> 14:44
2

PREDSJEDNIK BUDUĆNOST VOLIJA

Bokan: Da iznenadimo bogatije od nas, od vlade nismo dobili cent

Košarkaši Budućnost Volija od danas zvanično počinju pripreme za predstojeću sezonu u kojoj žele da ostave značajno bolji utisak nego prošle sezone.

Na prvoj pres konferenciji medijima se obratio predsjednik kluba Dragan Bokan.

On je kazao da je uprava kluba učinila sve da ekipa bude konkurentna i u ABA ligi i u Evrokupu.

"Kao da je juče završena prethodna sezona, a već govorimo novoj", kazao je Bokan i naglasio da je i prošla godina bila sezona koja je bila "sezona kontinuiteta", iako apetiti rastu iz godine u godinu.

U očekivanjima u predstojećoj sezoni, Bokan je kazao da "plavo-bijeli" i dalje ne mogu da pariraju Partizanu i Crvenoj zvezdi sa budžetima.

Dva beogradska kluba su inače posljednjih godina uz veliku pomoć državnog vrha napravili budžete od preko desetine miliona eura.

"Kada je u pitanju ABA ne možemo sa ove adrese prijetiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas", kazao je predsjednik "plavo-bijelih".

Budžet podgoričkog kluba ove godine iznosi tri miliona eura, namijenih za dovođenje igrača.

NOVA GRADSKA UPRAVA RAZUMIJE ŠTA ZNAČI KK BUDUĆNOST

Bokan je naglasio da je zadovoljan saradanjom sa Glavnim gradom.

“Uspjeli smo da poslije promjene vlasti u Podgorici napravimo komunikaciju sa novom izvršnom vlašću, sa gradonačelnicom Oliverom Injac i potredsjednicima opštine, Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem. Nakon sastanka smo shvatili da mova gradska uprava razumije što znače sport, košarka i ono što je najvažnije, šta znači KK Budućnost. Dogovorili smo se da dosadašnja uprava nastavi da vodi klub i dobili obećanje da ćemo imati značajniju podršku, nego što je bio slučaj do sada“.

"POZIVAM VLADU DA POKUŠAMO U CRNOJ GORI DA NAPRAVIMO KLUB KOJI MOŽE DA SE NOSI SA EVROLIGAŠIMA"

Sa druge strane od Vlade Crne Gore klub nije dobio ni cent.

"Smatram da to može da se mijena, jer mislim da grad i mi u Upravnom odboru nismo u prilici da obezbijedimo budžet koji može hrani klub sa ovakvim ciljevima - da igramo značajnu ulogu u Evrokupu i značajniju u ABA ligi. Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima. Da se preko Evrokupa ili ABA lige ponovo domognemo Evrolige".

Bokan je naglasio i da klub nema ni jedan cent dugovanja, ali i da nije bilo lako da se sve to održi bez podrške države zadnje tri godine,

"Ako ne bude spoja države, grada i privrede, ovaj sportski kolektiv neće imati perspektivu. Uprava je sve uradila da obezbijedi stabilnost. Klub funkiconiše distanciran od politike. Ipak, smatram da vrata “Morače” treba da budu otvorena za sve i da Budućnost bude spoj svih ljudi u Crnoj Gori koji imaju različita mišljenja“, kazao je on.

"NAPRAVILI SMO DOBAR TIM"

Što se tiče planova za Evrokup, Bokan je kazao d aje cilj da Budućnost završi kao prva, ili druga u grupi i da uz pomoć prednosti domaćeg terena dođe eventualno do polufinala tog takmičenja.

"U Evrokupu ne želimo da završimo u prvoj eliminacionoj fazi, već da budemo prvi ili drugi u grupi što bi nam garantovalo domaći teren u četvrtfinalu i eventualno ostvarivanje istorijskog uspjeha, plasmana u polufinale. Mislim da smo napravili jako dobar tim s obzirom na novac koji imamo na raspolaganju. Nije sve zatvoreno, tražimo još igrača na poziciji četiri, pratmo situaciju na tržištu“.

Ipak naglasio je i da se neće vršiti pritisak na Petra Mijovića, Suada Šehovića i Gavrila Pajovića.

"NIJE LOGIČNO DA IMAMO 12 CRNOGORSKIH IGRAČA U KLUBU"

Što se samog rostera tiče, Bokan je rekao da je želja kluba da ima što više domačih igrača, ali da su jedno želje a drugo okolnosti i realnost.

Klub iz Njegoševog parka je ponudio saradnju i Bojanu Dubljevići u Danilu Nikoliću, ali je uspio da dovede Vladimira Mihailovića koji se vraća u "plavo-bijele" nakon devet godina.

"Nije logično da imamo 12 crnogorskih košarkaša u klubu. Jednostavo, nismo finansijski jaki za takav poduhvat, a takođe ne mogu ni svi da odgovore zahtjevima i ciljevima Budućnosti. Trenutno u sastavu imamo pet domaćih košarkaša. Drobnjak je iskoristio opciju da se preseli u SC Derbi, razgovarali smo sa Danilom Nikolićem o njegovom eventulanom povratku u Podgoricu, ali nismo postigli dogovor i iskreno mi je žao zbog toga. Kada je Bojan Dubljević postao slobodan igrač, obavili smo razgovore, tačnije Gavrilo Pajović i Suad Šehović. Ipak, to je od starta bila nerealna priča. Vratili smo Vladimira Mihailovića, momka koji je kroz cijelu karijeru pokazao da je zaslužio da bude košarkaš Budućnosti. Vladova finansijska potraživanja su bila realna“, kazao je Bokan.

Predsjednik kluba se zahvalio bivšoj gradskoj vlasti, sponzorima, najavivo je Skupštinu kluba za septembar, kao i ABA Super kup koji se organizuje upravo u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније