Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

25. 06. 2023. 16:29 >> 16:29

EVROPSKO PRVENSTVO

Srbija ubjedljiva protiv Njemačke, osvojila peto mjesto

Košarkašice Srbije završile su učešće na Evropskom prvenstvu na petom mjestu, pošto su danas u Ljubljani pobijedile Njemačku sa 78:62.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ivon Anderson sa 16 poena, uz šest asistencija, Mina Đorđević je postigla 12 poena, dok su po 10 poena dodale Aleksandra Crvendakić (pet skokova) i Dragana Stanković.

U reprezentaciji Njemačke bolja od ostalih je bila Luiza Gizelzeder sa 11 poena i devet skokova, dok je Mari Gilih postigla poen manje.

Srbija u završnici prve četvrtine serijom od osam uzastopnih poena stiže do dvocifrene prednosti - 25:15, a zatim u drugoj dionici istu održava i na veliki odmor odlazi sa plus 13 (47:34).

Nastavile su košarkašice Srbije da kontrolišu rezultat i u drugom poluvremenu, a u posljednjoj četvrtini su došle i do maksimalnih plus 24 (71:47).

Obje selekcije su pobjedama u subotu obezbijedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Od 17.00 za bronzu igraju Mađarska i Francuska, dok je finale između Belgije i Španije na programu tri sata kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније