Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 03. 2013. 22:40 >> 22:54
1

NIJE SVE IZGUBLJENO

Radnički zaustavio nalet Budućnosti

Radnički nadigrao Budućnost i vjerovatno napravio ključni korak ka fajnal-foru - 78:63. Budućnost nije izgubila šanse za plasman među četiri najbolje ekipe, ali i ukoliko ne ode, neće biti strašno, jer su „plavi“ već napravili mnogo ove sezone.

Budućnost ipak, nije mogla do pobjede u paklu Kragujevca. Radnički je od kraja prve četvrtine, preuzeo stvari u svoje ruke, kontrolisao meč i kako je utakmica odmicala povećavao vođstvo.

Nerješiva enigma za „plave“ bili su Ćapin i Vajt, a veliki doprinos dali su i Emening i Marković. Sa druge strane, očigledno je bilo da je četu Dejan Radonjića stigao umor od evropskih mečeva.

Prva četvrtina protekla je u rezultatskoj ravnoteži, a domaći su je riješili u svoju korist 25:21. U ovom dijelu igre tandem Kragujevčana Ćapin – Vajt postigao je 17 poena.

Domaći su počeli furiozno drugu dionicu, napravili seriju 14:0 i poveli rekordnih 13 razlike 39:26. Budućnost se malo trgnula i do odmora smanjila minius na deset poena – 42:32.

„Plavi“ su odlično ušli u drugo poluvrijeme i serijom 6:0, došli na samo četiri poena zaostatka. Odgovorio je Emening sa pet uzastopnih poena za 45:38. To je bio uvod u još bolju igru izabranika Miroslava Nikolića, koji su još jednom serijom, ovog puta 14:2, poveli 54:40, ubrzo zatim i do ogromnih +20 72:52.

Meč je tu praktično ugašen, posljednju četvrtinu obilježila je gotovo revijalna igra, u kojoj je Radnički rutinski sačuvao stečenu prednost.

Domaće je predvodio Aleksandar Ćapin sa 23 poena i četiri skoka, a pratio ga je Tariko Vajt koji je dodao 20 poena. Kod gostiju, Vitkovac je ubacio 18 poena, Popović 12, dok je Li dodao sedam.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније