Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

05. 05. 2023. 11:34 >> 11:34

NBA

Voriorsi pokazali moć u drugom meču: Klej pogađao, Kari asistirao, DžaMajhil Grin bio X faktor

Golden Stjer Voriorsi su pobijedili Los Anđeles Lejkerse sa 127:100 u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije za izjednačenje u seriji 1:1.

Konačno je Klej Tompson zablistao protiv Lejkersa za koje je igrao njegov otac Majkl i sa 30 poena (osam trojki) predvodio je svoj tim do važne pobjede za nastavak serije koja se sada seli u Los Anđeles.

Ekipa Stiv Kera se usredsredila na odbrani, pogotovo Entoni Dejvisa koga su uspjeli da ubace u kontra ritam, pa je centar Lejkersa meč zavšio sa svega 11 poena.

Stef Kari je odigrao jedan meč sa svega 12 upućenih šuteva, ali su oni bili dobro selektirani pa je ubacio 20 poena, ali impozatniji podata je da je imao 12 asistencija.

Pucali su "Ratnici" ponovo dobro sa distance i sa 21 ubačenom trojkom vlasnici su novog najboljeg broja trojki nakon prve dvije utakmice dogiravanja.

GS sada ima ukupno 42 trojke u prva dva meča, dok su dosadašnji rekorderi bili Klivlend Kavalirsi LeBrona Džejmsa 2016. godini sa 40 trojki u prva dva meča protiv Atlante Hoksa.

"Očekivali smo njihov odgovor, nakon prve utakmice. Tako to rade ekipe sa šampionskim pedigreom", kazao je Džejms nakon meča. On je utakmicu završio sa 23 poena.

Iznenađenje Kera je bio DžaMajhil Grin u startnoj postavci umjesto Kevona Lunija koji je imao 23 skoka u prvom meču, ali je imao problema sa virusom u međuvremenu.

Rotacija Kera je upalila, i Golden Stejt može na ovome da izgradi izgled za ostatak serije.

"Klej se pobrinuo za nas ofanzivno, Kari organizaciono, a odbrana je bila na visini zadatka", kazao je trener Voriorsa nakon meča.

Brže su na parketu izgledali njegovi izabranici, sa više poena u reketu

DžaMajhil Grin je dao 15 poena (izjednačio rekord karijere u plej ofu), Drejmond Grin je dao 11 sa isto toliko skokova i devet asistencija.

"Čekao sam ovaj trenutak, da pokažem svima da mogu da pomognem. Govorili su mi svi u ekipi da će moje vrijeme doći", kazao je DžaMajhil nakon meča.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније