Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

07. 04. 2023. 10:58 >> 10:59

NBA

Finiks se mučio sa rezervama Denvera: Kris Pol ubacio sedam trojki

Košarkaši Finiks Sansa su sa dosta muke slavili protiv druge postave Denver Nagetsa sa 119:115, u utakmici u kojoj se istakao Kris Pol.

Popularni CP3, koji i u 37 godini pomjera svoje sopstvene granice je ubacio sedam trojki, što mu je rekord karijere.

Na kraju 25 poena za njega, a pratio ga je Kevin Durent koji je ubacio 29 (šest trojki) i koj je morao da provede 40 minuta na parketu kako bi osigurao jako birnu pobjedu za tim iz Arizone, koji tako cementira sebe na četvrtoj poziciji Zapadne konferencije i barem u prvom kolu doigravanja ima prednost domaćeg terena

DeAnde Ajton je dao 16 poena, a Devin Buker je meč završio sa 15 poena, od čega je preko pola poena da sa linije penala, dok se iz igre mučio šutirajuči skromnij 3/12.

"Čudna utakmica. Dosta uspona i padova, Momci moraju da shvate da je svaki meč iskustvo i lekcija i tako ćemo da dođemo do željenog rezultata" rekao je Pol nakon meča.

Upravo je njegova trojka na tri minuta do kraja napravila najveću razliku na utakmici od sedam poena prednosti.

"CP3 mora da čita mečeve, a mi kao tim da ga pratimo. To radi uspješno još od srednje škole", kazao je Durent nakon meča.

Denver je zaključao prvo mjesto Zapada, pa su tako na ovom meču odmarali Nikola Jokić, Džamal Marej, Kentavius Koldvel Poup, Majkl Porter Džunior, Aron Gordon.

Ali i rezervisti su pokazali zube, posebno Brus Braun koji je ubacio 31 poen. Redži Džekson ga je pratio sa 20 uz šest asistencija, Džef Grin je dao 14, a dobri stari DeAndre Džordan, koji je počeo kao startni centar je imao dabl dabl učinak na kraju sa 12 poena i 11 skokova.

"Srećan sam jako kako su moji momci odigrali, čak mi je na kraju i krivo što nismo dobili, jer smo ih imali tokom cijelog meča. Ekipa se borila, takmičila, ostavila srce i držala nas u utakmici sve do samog kraja. Nismo možda branili dobro šut sa distance, ali ostalu odbranu smo odigrali na elitnom nivou", kazao je trener Denvera Majk Meloun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније