Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 12. 2013. 09:01 >> 09:01

ODIGRANO 8 MEČEVA

Peković slavio u Detroitu, Majami izgubio derbi

Protekle noći, Minesota Nikole Pekovića pobijedila je u gostima Pistonse, a naš centar odlično se snalazio pod obručima. Majami, treći put uzastopno, nije uspio da slavi u Indijanaplisu. Najbolje rangirana ekipa dosadašnjeg dijela šampionata, Indijana, pobijedila je šampiona 90:84.

Minesota je pobijedila Detroit sedmi put za redom. Ovog puta u gostima, a rezultat je bio 121:94 u korist "Vukova". Peković je nastavio sa dobrim partijama, u pobjedi svog tima učestvovao je sa 18 poena (šut 7/14) i pet skokova. Najbolji od njegovih saigrača bio je Kevin Lav, koji je upisao 26 poena, 16 skokova i sedam asistencija.

Pistonsi su vodili u prvom poluvremenu, ali su Timbervulfsi serijom 21:5 i tako došli do plusa 15 poena, a dvocifrenu predsnost čuvali su do kraja utakmice.

Derbi dvije najbolje ekipe na Istoku pripao je Pejsersima. Dvostruki uzastopni šampion imao je vođstvo na poluvremenu 47:40, ali su domaću u drugom dijelu počeli da igraju agresivnije i stigli do preokreta, najviše zahvaljujući raspoloženom Roju Hibertu, koji je ubacio 24 poena, kao i Polu Džordžu, koji je dodao 15, od čega 15 u drugom poluvremenu.

Lebron Džejms nije pružio partiju kakvu su navijači očekivali od najboljeg igrača lige. Meč je završio sa 17 poena, 14 skokova i šest asistencija. Isti broj poena postigao je i Dvejn Vejd.

Kobi Brajant je u drugom meču nakon povratka s pauze odigrao znatno bolje nego u prvom. Ipak, njegovih 20 poena za 29 minuta nijesu pomogla Lejkersima da ostvare pobjedu protiv Finiksa.

Njujork Niksi su nastavili seriju poraza, upisavši 11. u posljednjih 13 utakmica, dok je Oklahoma upisala 11. pobjedu na posljednjih 12 susreta.

Pobjede su ostvarili još i San Antonio, Beruklin i Milvoki.

Rezultati:

Detroit - Minesota 94:121
Indijana - Majami 90:84
LA Lejkers - Feniks 108:114
Alanta - Oklahoma Siti 92:101
Klivlend - Njujork 109:94
Toronto - San Antonio 103:116
Bruklin - Boston 104:96
Čikago - Milvoki 74:78

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније