Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 11. 2013. 22:35 >> 22:53
1

EVROLIGA

Zvezda slavila u Vitoriji!

Nakon nesrećnih poraza od Lokomotive i Panatinaikosa, Zvezda je fantastično reagovala i stigla do prve pobjede u Evroligi! Ekipa Dejana Radonjića je u 4. kolu pobijedila Laboral Kuču u Vitoriji sa 73:63.

Zvezda je odlično otvorila duel u Vitoriji i nakon trojke Šilba u 4. minutu povela 9:2. Puleni Dejana Radonjića je prvi put stigla do dvocifrene prednosti pet minuta kasnije – 21:10 u 9. minutu, a nakon 10 minuta bilo je 25:15.

U posljednjih pet minuta poluvremena prednost Zvezde počela je da se topi. Dejan Raodnjić dobio je bizarnu tehničku grešku zbog ulaska na teren, pa je domaći tim brzo uhvatio priključak.

Kelati je trojkom zaključio seriju 12: 0 kojom je domaćin izjednačio (31:31). Kuča Laboral vodila na poluvremenu sa 32:31.

Labaoral Kuča je seriju sa kraja prvog poluvremena produžila i na početak drugog (15:0), a “crnu seriju“ gostiju prekinuo je Raško Katić.

U finišu četvrtine Zvezde je ponovo došla do prednosti, ekipu ne nosio Čarls Dženkins i “crveno-bijeli“ su imali plus tri pred odlučujućih deset minuta.

Zvezda je posljednjih deset minuta odigrala izuzetno zrelo, odgovornost su preuzeli skupo plaćeni Amerikanci Dženkins, Šilb i Nelson, pa na kraju rezultat nije mogao da izostane. U samom finišu Zvezda je srljanje domaćina iskoristila i stigla do ubjedljive pobjede.

Velika drama viđena je u Atini gde je Lokomotiva Kuban savladala Panatinaikos. Gosti iz Rusije su vodili pune tri četvrtine, a onda je PAO počeo da topi razliku.

Strpljivom igrom i serijom 10:0 za dva i po minuta "zeleni" su prišli na 55:57, da bi se Lokomotiva zatim odvojila na 65:58. Sa trojkom Bramosa i četiri vezana poena Gista grčki tim je izjednačio, a do kraja je ostalo 94 sekunde.

Lokomotiva je opet povela, a Dijamantidis je trojkom najavio produžetak.  Do kraja je ostalo špset sekundi, sasvim dovoljno za Krunoslava Simona, koji je svojom prvom trojkom iz šestog pokušaja, sekund prije posljednjeg zvuka postavio konačnih 72:69 za Lokomotivu.

Armani je slavio na gostovanju  Bambergu  sa 76:62 i tako se izjednačio sa njemačkim timom sa učinkom od po dvije pobjede i dva poraza. Ekipu iz Milana su do slavlja predvodili Alesandro Đentile sa 18, Semjuels sa 13, te Džerels i Meli sa po 11 poena. Kod poraženih bolji od ostalih bio je Zek Rajt sa 13 koševa.

Efes je pred svojim navijačima bio bolji od Žalgirisa72:61.  Turski tim je vodio veći dio meča, ali nikako nije mogao da prelomi utakmicu, sve do posljednje četvrtine kada je Tadija Dragićević otvorio Efesu vrata pobjede. Od 54:54 srpski krilni centar je nanizao osam poena, (dvije trojke i koš za 62:56) za erupciju oduševljenja u "Abdi Ipekči areni".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније