Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: B92 ]

23. 12. 2020. 08:42 >> 09:24

NBA

Bruklin razbio Golden Stejt

Košarkaši Bruklin Netsa su rezultatom 125:99 pobijedili Golden Stejt Voriorse u prvoj utakmici NBA lige ove sezone.

U prvom meču sezone su u Barklejz centru igrali Bruklin Netsi i Golden Stejt Voriorsi, gdje su Netsi dominirali tokom svih 48 minuta.

Kevin Durent kao da nije ni pauzirao. Već u prvoj dionici je "pregazio" svoj bivši tim i za par minuta ubacio 10 poena, pa se preselio na klupu i do kraja imao laganih 22 poena.

Kajri Irving je takođe bio sjajan. Kao i Durent brzo je postao dvocifren, ali je Irving na kraju bio najefikasniji sa 26 poena.

Utakmica je počela poenima Kevina Durenta, odmah je bilo jasno da je povreda prošlost i da je "KD" spreman za velika dela, a na drugoj strani se zakucavanjem momentalno istakao mladi Džejms Vajzmen i pokazao zašto je bio prvi pik.

Stef Kari nije bio "onaj stari". Dosta je promašivao na početku, a to "prenio" i na ostale saigrače, pa je recimo Endru Vigins imao tek 1 pogodak iz igre od 8 upućenih šuteva u prvom poluvremenu.

Voriorsi bi defintiivno što prije da zaborave ovaj meč. Stiv Ker je zvao dva tajm auta u prvoj četvrtini, a na poluvrijeme se otišlo sa 63:45 u korist Bruklin Netsa.

Nisu se previše trošili Durent i Irving. Utakmica je u prvih 24 minuta već bila riješena, pa je Spenser Dinvidi sjajno otvorio drugo poluvrijeme, a onda su se Lavert i Durent priključili i sve je djelovalo još gore po Voriorse.

U posljednji kvartal se ušlo sa 99:69 u korist Netsa, pa su utakmicu završili uglavnom rezervisti. Netsi su slavili sa 125:99, onemogućili su Voriorsima trocifreni poenterski učinak i na dominantan način došli do prve pobjede.

Sa 26 poena je najefikasniji bio Kajri Irving, a Kevin Durent je postigao 22 poena, dok je 20 imao Karis Lavert. Na drugoj strani je sa 20 poena najefikasniji bio Stef Kari, a 19 je imao mladi Džejms Vajzmen.

Klipersima derbi Los Anđelesa

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su u Stejpls centru zvaničnog šampiona, ekipu Lejkersa 116:109, na startu nove sezone NBA lige.

Kliperse su do pobjede vodili Pol Džordž sa 33 i Kavaj Lenard sa 26 poena.

Kod Lejkersa, najbolji je bio Lebron Džejms sa 22, dok je Entoni Dejvis dodao 18 poena.

Pobjedu je zabilježio i Bruklin koji je bio ubjedljiv protiv Golden stejta 125:99

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kajri Irving sa 26, Kevin Durent je dodao 22, a Karis Lavert 20 poena.

U ekipi Golden stejta najbolji je bio Stef Kari sa 20, dok je poen manje postigao Džejms Vajzmen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније