Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Pobjeda/Beta

05. 12. 2020. 21:59 >> 22:01

BORBA ZA VRH TABELE

Pavićević: Možda ključni trijumf

Mihailo Pavićević, trener Mornara, istakao je važnost pobjede nad Partizanom 77:76, u produžetku ABA derbija.

Mihailo Pavićević, trener Mornara, istakao je važnost pobjede nad Partizanom 77:76, u produžetku ABA derbija.

Duel u Baru je donio izuzetno bitan trijumf domaćinu, koji sada ima skor 7-1 i u borbi je za vrh regionalnog takmičenja.

"Ne znam kad me meč više umorio kao ovaj. Iz nekoliko razloga. Znao sam da će biti ovako teško, jer Partizan je ekipa sa sjajnim igračima. Došli su poslije lošeg starta da se ,,vade“ protiv direktnog konkurenta. Pritisak koji sam sebi stvorio je činio da meč bude još teži za vođenje. Može se ispostaviti na kraju prvenstva da ovo bude jedna od najbitnijih pobjeda sezone. Kad izgubite od direktnog konkurenta kući, teško se vaditi... To je Partizanu bila velika šansa", rekao je Pavićević.

Jasni su benefiti ove važne pobjede...

"Ovako imamo solidnu zalihu u pobjedama, a oni su već na pet poraza. Jedna je komotna situacija, a da smo izgubili, ne bi mogli reći da je kiks. Pauza je ostavila traga, i na njih i na nas. Nijesmo trenirali u punom sastavu i to se vidjelo. Nikad u životu nijesam izgubio meč a da je moja ekipa došla do 77 poena, te dvije sedmice su moji srećni brojevi", rekao je Pavićević.

Sašo Filipovski, trener Partizana, istakao je igru ,,jedan na jedan“ Mornara kao ključni razlog poraza.

"Čestitaću Mornaru na pobjedi. Imali smo dva posljednja napada za pobjedu, ali trebali smo meč pobijediti odbranom i skokom, to je bio dogovor. Griješili smo, u odbrani u igri ,,jedan na jedan“ dozvolili smo previše lakih prodora. Sa druge strane u tim prodorima pravili smo previše faulova, Mornar je šutirao nevjerovatnih 35 bacanja. Tu je bila razlika. Nama ostaje da napredujemo iz treninga u trening, da igra bude konzistentnija", rekao je Filipovski.

Mijailović: Pojedini detalji zaslužuju ekspertizu

Predsjednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je večeras da pojedini detalji meča u Baru zaslužuju ekspertizu.

"Čestitke Mornaru na velikoj pobjedi. Ipak pojedini detalji sa ove utakmice zaslužiju ekspertizu i ako se sumnje dokažu, za neke aktere meča se mora razmotriti suspenzija", napisao je Mijailović na svom tviter nalogu, ali nije naveo na koje aktere utakmice konkretno misli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније