Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Pobjeda ]

04. 12. 2020. 14:10 >> 14:20

POČEO PRIPREME

Vučević: Svaka sezona je drugačija

Nikola Vučević započeo je pripreme za novu sezonu u Orlando Medžiku, klubu čiji je godinama najbolji igrač i lider.

Jedan od najboljih centara današnjice je istakao važnost zajedničkog iskustva u timu koji je sačuvao okosnicu igrača iz prethodnih godina. U dvije sezone za nama Orlando je ostvario uspjeh plasmanom u prvu rundu plej-ofa.

Tim sa Floride želi da makar ponovi taj rezultat u sezoni koja počinje 22. decembra, a završiće se u trećoj ili četvrtoj sedmici jula naredne godine.

“Ono što nam pomaže je taj osjećaj familijarnosti koji dijelimo u ekipi. Većina nas u Orlandu je tu već nekoliko godina. Ta zajednička rutina će, nadam se, pomoći i mlađim igračima koji su stigli ove jeseni, da se lakše i što prije uklope. Vidjećemo što se ambicija tiče, nikad se ne zna. Svaka sezona je drugačija”, kazao je Vučević na telekonferenciji povodom otvaranja trening kampa Orlanda.

Baranin je istakao, da će cilj tima biti da napreduje tokom sezone, da najbolji nivo pronađe upravo u eventualnom plej-of nastupu…

“Na papiru uvijek je različito u odnosu na ono kada dođete na teren na meč. Ali što se nas tiče, mislim da treba da se fokusiramo na nas same, da pokušamo da rastemo kao tim, da gradimo nešto tako da možemo da igramo i izdržimo ritam 72 utakmice regularne sezone, i vidjećemo kuda nas to vodi. Nadam se da nas povrede neće opteretiti u toj mjeri kao prethodne sezone. Dobra stvar je što imamo toliko igrača koji će ponovo igrati zajedno, taj osjećaj zajedništva je dobar. Drugi timovi su se pojačali, tako da će biti teže”, rekao je Vučević.

Prošle sezone, sa učinkom 3340, Orlando je završio osmi u Istočnoj konferenciji. Dugoročna povreda krila Džonatana Ajzeka je problem, a dovođenje rukija Kola Entonija je ohrabrenje za tim koji želi da nastavi da napreduje na Istoku.

U sezoni za nama Vučević je bilježio 19,6 poena, 10,9 skokova i 3,6 asistencija u prosjeku, na 62 odigrana meča u regularnom dijelu sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније