Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 04. 2020. 11:29   >>  11:29 1

PONOVO NIJE IZABRAN

Kukoču draži trofeji sa Čikagom od Kuće slavnih

Nekadašnji hrvatski košarkaš Toni Kukoč kazao je da bi volio da postane član Kuće slavnih u Springfildu, ali da mu mnogo više znači što je u karijeri igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA ligu.

Kukoč je treći put zaredom, a ukupno osmi, bio nominovan za ulazak u košarašku Kuću slavnih, ali nije izabran ni u klasi 2020.

Ovogodišnju klasu Kuće slavnih čine Tim Dankan, Kevin Garnet i Kobi Brajant, koji je to priznanje dobio posthumno.

Legendarni košarkaš kazao je da ne zna da li će ikada ući u Kuću slavnih i da o toj temi nema više smisla govoriti.

"Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a stvarno bih volio da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih volio? Naravno da bih", rekao je Kukoč za hrvatski Tportal.

Kukoč je u karijeri osvojio zlatnu medalju na SP 1990. godine u Argentini, a u kolekciji ima i dva olimpijska srebra (1988,1992), jednu svjetsku bronzu (1994) i dva evropska zlata (1989, 1991).

Sa splitskom Jugoplastikom tri puta bio je šampion Evrope (1989, 1990. i 1991), dok je sa Čikago bulsima tri puta osvajao šampionski prsten NBA lige (1996, 1997. i 1998).

On je naglasio da mu imponuje podrška i mišljenje biših saigrača i trenera.

"Ako moji bivši treneri, bivši saigrači i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju šta pričaju?, rekao je Kukoč.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније