Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila M.L.B. [ Beta ]

19. 01. 2019. 09:37   >>  09:09

NBA LIGA

Pobjede Golden Stejta, San Antonija i Bruklina

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su noćas Los Anđeles Kliperse sa 112:94 i ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Aktuelne šampione predvodili su Stefen Kari sa 28 poena, pet skokova i četiri asistencije i Kevin Durent sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Poslije skoro godinu dana pauze zbog povrede na teren se vratio Demarkus Kazins i postigao je 14 poena uz šest skokova. On je prošlog januara u duelu sa Nju Orleansom pokidao Ahilovu tetivu. Klej Tompson postigao je 12 poena, u šestoj uzastopnoj pobjedi Voriorsa na gostovanjima.

Los Anđeles Klipersi pretrpjeli su peti uzastopni poraz. Najefikasniji u toj ekipi bio je Tobajas Heris sa 28 poena i devet skokova. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je tri minuta, ali nije imao nikakav učinak, dok Miloš Teodosić nije igrao.

Košarkaši San Antonija pobijedili su Minesotu sa 116:113 i omogućili svom treneru Gregu Popoviću 520. pobjedu na gostovanjima u karijeri, čime je izjednačio rekord Peta Rajlija.

Lamarkus Oldridž bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 25 poena, devet skokova i četiri asistencije, Rudi Gej postigao je 22 poena, a Marko Belineli 19.

Po 23 poena za Minesotu postigli su Karl Entoni Tauns i Derik Rouz.

Bruklin je pobijedio Orlando sa 117:115 "trojkom" Dandjela Rasela 27,1 sekundu prije kraja utakmice. To je bilo drugo vođstvo Netsa na meču, poslije vođstva od 2:0. U završnici utakmice obje ekipe su promašile slobodna bacanja, a šut za izjednačenje promašio je Evan Furnije.

Rasel je utakmicu završio sa 40 poena i sedam asistencija, a Spenser Dinvidi postigao je 20 poena, od kojih 18 u drugom poluvremenu.

U ekipi Orlanda Aron Gordon bio je najefikasniji sa 23 poena, a dobru partiju prokazao je i Nikola Vučević sa 16 poena i 17 skokova.

Boston je pobijedio Memfis sa 122:116 predvođen Kajrijem Irvingom koji je postigao 38 poena, uz 11 asistencija i sedam skokova.

U ekipi iz Memfisa, koja je izgubila 10. put u posljednjih 11 utakmica najefikasniji je bio Majk Konli sa 26 poena.

U ostalim utakmicama Portland je pobijedio Nju Orlenas sa 128:112, Detroit je pobijedio Majami sa 98:93, a Juta je bila bolja od Klivlenda sa 115:99 i ostvarila šestu uzastopnu pobjedu, odnosno osmu u posljednjih devet utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније