Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

22. 09. 2017. 08:41   >>  08:11

SUPER KUP ABA LIGE

Budućnost i Mornar za finale

Košarkaši Budućnost Volija i Mornara odigraće večeras u Baru polufinalni meč Super kupa ABA lige. Duel u barskoj Topolici počeće u 21 sat.

Budućnost je do polufinala došla pobjedom nad Cibonom od 96:90 (27:21, 20:28, 20:23, 29:18), dok je Mornar, u posljednjem četvrtfinalnom meču u SC "Topilica" bio bolji od Partizana - 91:77 (26:24, 16:23, 27:17, 22:13).

Crnogorski šampion do pobjede je došao nakon velikog preokreta. U 29. minutu tim Aleksandra Džikića je bio u zaostatku od 10 poena (58:68), ali su uspjeli da odgovore i slave na kraju.

Cibona je mala odlično šutersko veče, ali Budućnost je imala još bolje. "Plavi" su pogodili tri uzastopna šuta za tri poena sredinom posljednje četvrtine, što im je donijelo krucijalnu prednost.

Takođe, presudila je bolja igra Budućnosti u odbrani - "plavi" su imali 9 ukradenih lopti.

"Ovo posmatram kao utakmice pripremnog perioda. Probali smo neke stvari, učimo da igramo jedni s drugima. Vodili smo računa da izadjemo čitavi iz ove utakmice", rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić nakon meča.

Junaci pobjede su Nikola Ivanović i Danilo Nikolić. Ivanović je postigao 19 (5/9 za tri poena), a Nikolić 17 poena. Nemanja Gordić je ubacio 16, poen manje Filip Barović, a dvocifen učinak imao još i Zoran Nikolić sa 11 poena.

Treba istaći da je Barović imao i 12 skokova, uz indeks korisnoti 31.

Najefikasniji u Ciboni bio je Ivan Novačić sa 20 poena.

U posljednjem meču današnjeg programa, viđena je velika borba u prepunoj "Topolici".

Mornar je do trijumfa došao zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu i sjajnom šutu sa tri poena. Momci Mihaila Pavićevića su na ovom meču postigli čak 16 trojki iz 33 pokušaja.

Partizan je imao osam poena prednosti (49:57) na sredini treće dionice, ali je potom krenula serija domaćina od 15:0 za vođstvo od 64:57.

Taj nalet ulio je samopouzdanje košarkašima Mornara i od tog momenta bili su skoro nezaustavljivi, što pokazuje i rezultat drugog poluvremena koje su Barani dobili sa 49:30.

Mornar je do pobjede protiv Partizana predvodio Amerikanac Derek Nidam sa 22 poena (5/10 za tri poena), Strahinja Mićović dodao je 18 (4/5 za tri poena), a poen manje Nemanja Vranješ (4/7 za tri poena).

Najefikasniji u redovima"crno-bijelih" bio je Vanja Marinković sa 14.

Polufinale između Mornara i Budućnosti igra se u petak od 21.15, takođe u Baru.

Prethodno će se od 18.45 sastati Cedevita i Mega Bemaks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније