Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B. Višnjić

13. 09. 2017. 10:44   >>  10:14 2

SLOVENAČKI MEDIJI

Španci, pazite se "zmajeva"

Košarkaši Slovenije plasirali su drugi put u istoriji te zemlje u polufinale Eurobasketa, a uspjeh "zmajeva" dočekan je s velikim oduševljenem u deželi.

 

Slovenci su odličnoj utakmici slavili sinoć u četvrtfinalu protiv Letonije 103:97, a do pobjede su ih vodili najbolji igrač Goran Dragić s 26 poena i osam asistencija i fantastični Luka Dončić koji je ubacio 27 koševa a uhvatio je devet lopti.

Slovenački mediji, nakon novog uspjeha "zmajeva" koji su dosad neporaženi na prvenstvu, dočekali su, očekivano, s velikom euforijom.

"Kraj kao iz bajke", "Preko Letonije i sudija do borbe za medalje", "Za Dragića i Dončića prenizak letonski džin", "Slovenija lije suze radosnice, Španci pazite se zmajeva", "Luda utakmica, luda borba, lud rasplet! Slovenijo, šta si uradila", samo su neki od naslova kojim slovenački mediji pumpaju dodatno samoupozdanje košarkašima pred duel polufinala sa Španijom.

Uspjeh Slovenaca zanimljivo su "obradili" i hrvatski mediji. Tako Index.hr Dončića poredi s Draženom Petrovićem. U tekstu "Slovenski Dražen!Bolji je od Petrovića, Divca, Sabonisa", taj portal navodi da su opravdana poređenja Dončića s Draženom Petrovićem, koje ga prate od najranijih dana.

Dražen, za mnoge najbolji evropski košarkaš u istoriji, sa 18 godina na Eurobasketu 1983. protiv Njemačke je postigao 25 poena. 

Index navodi da je  partija Dončića najbolja predstava nekog 18-godišnjaka u istoriji EP, odnosno od 1981. jer su od tada su dostupni podaci. 

Slovenci nemaju medalju s velikih takmičenja iako su imali odlične generacije košarkaša. Najbliži medalji bili su na EP 2009. Tada su u polufinali u neizvjesnoj završnici izgubili od Srbije a za treće mjesto od Grčke.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније