Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Višnjić

05. 09. 2017. 15:35 >> 21:53
25

ISTORIJSKI PLASMAN

"Crveni" u osmini!!!

Košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u osminu finala nakon odlične igre i pobjed protiv Češke. "Crveni" su slavili 88:75 (24:17, 25:17, 29:21, 10:20).

Naši su od početka igrali odlično. Na kraju bi pobjeda bila i ubjedljivija, ali je Tanjević, opravdano, na pet minuta do kraja i ogromne prednosti od 23 poena, odlučio da odmori najbolje igrače.

Najbolji igrač današnjeg meča bio je Nikola Vučević koji je već na startu utakmice nagovijestio odličnu igru. Naš centar je meč završio sa 17 poena, 14 skokova, tri blokade i dvije asistencije.

Odličnu podršku pružili su rezervisti Ivanović, koji je meč završio sa 17 poena, dok je Šehović ubacio 12, sve van linije za tri uz stoprocentan šut. Kapiten Dubljević je ubacio devet poena uz pet skokova i tri asistencije, a danas startni plejmejker Pavlićević je osim 13 poena imao i pet uspješnih dodavanja. Solidan je bio i Rajs koji je pogodio tri trojke.

Za razliku od prethodna tri duela u grupi naša selekcija je sigurnom igrom otvorila današnji duel. Najbolji u prvoj četvrtini bio je Vučević, koji predvodio naš napad, a takođe s Barovićem, a kasnije Dubljević bio siguran u našem reketu. Naš centar je bio najefikasniji u tom periodu igre sa sedam poena a odličnu pomoć imao je u Šehoviću koji je postigao dvije trojke, kao i Pavlićeviću koji je iako je brzo napravio tri lične uspio da upiše četiri asistencije.

U drugoj četvrtini osim Vučevića, koji je nastavio da kažnjava Čehe na niskom postu u paru s Dubljevićem, odlično je odigrao i Ivanović koji je u tom periodu igre ubacio čak 11 poena. Njima se pridružio i Rajs s dvije trojke. Odlično smo odigrali i odbranu i držali meč u punoj kontroli. U prvom poluvremenu pogodili smo čak sedam trojki uz odličan procenat (44 %),  a imali smo i mnogo bolji šut za dva (11 od 15) dok su Česi pogodili samo šest puta za dva od 24 pokušaja.

U trećem periodu smo nastavili odličnu igru a naročito raspoloženi su bili naši bekovi. Terorisali smo Čehe trojkama a novu energiju su dali Pavlićević, Vranješ i Šehović koji ponovo pogodio dvije trojke bez promašaja. Nakon treće četvrtine vodili smo 23 razlike.

U četvrtoj četvrtini sigurno smo držali prednost do pet minuta prije kraja, kada smo pali u igri nakon što su najbolji igrači otišli na zasluženi odmor. To su Česi iskoristili i spustili konačni minus na 13 razlike.

Prva četvrtina:

Za Crnu Goru meč počinje petorka: Pavlićević, Šehović, Đurišić, Barović i Vučević.  Barović gubi loptu u prvom napadu. Česi ne uspjevaju da postignu zicer nakon ofanzivnog skoka, a u narednom napadu prve poene za nas postiže Vučević šutem s distance. Vučević postiže ponovo poene van reketa. Duga dvojka za vođstvo naših 4:2. Šehović postiže trojku za plus pet! Peterka vraća trojku. Nakon pogotka Pavlićevića, Česi daju trojku i prilaze na minus jedan nakon četiri minuta igre. I Vučević i Barović polovični s penala, vodimo tri razlike. Vučević ponovo poentira za sedmi poen. Dosad naš centar stoprocentan za dva poena. Nova rampa naših centara. Danas odlično čuvamo reket. Nova trojka Šehovića za najveću prednost 16:8. Rajs ulazi prvi put u igru nakon treće lične greške Pavlićevića, koji je upisao već četiri asistencije. Trojka Rajsa za plus deset! Dubljević postiže pet poena zaredom za vođstvo 24:12. Satoranski postiže prve poene tek devetom minutu. Česi iz kontre ponovo pogađaju i smanjuju na sedam razlike. Prvu četvrtinu smo dobili 24:17.

Druga četvrtina:

Na startu druge četvrtine Nikola Ivanović je postigao četiri poena zaredom za plus 11. Paliza trojkom smanjuje razliku na osam poena. Satoranski asistira Audi. Česi prilaze na minus šest, ali u narednom napadu Ivanović trojkom povećava prednost. Paliza ponovo pogađa trojku. Rajs uzvraća. Druga trojka za našeg plejmejkera. Sudije sviraju namjeran faul Todoroviću nad Satoranskim koji pogađa oba bacanja. Dubljević pogađa na niskom postu za svoj sedmi poen i vođstvo od devet razlike. Ivanović pogađa oba bacanja za 11 razlike. Vučević s niskog posta za najveću prednost naših od 13 poena. Ivanović ponovo pogađa nakon ulaza. Naš bek je u drugoj četvrtini već ubacio 11 poena. Rajs pogađa treću trojku za plus 15 na minut i po do kraja!

Česi pogađaju za dva. Vučević ponovo s niskog posta. Đurišić nakon ofanzivnog skoka pogađa za plus 17. Česi pogađaju preko Sirine. Poluvrijeme, Crna Gora vodi 49:34.

Treća četvrtina:

Počinjemo drugo poluvrijeme petorkom-Pavlićević, Vranješ, Šehović, Đurišić i Vučević. Novu trojku pogađa Šehović. Česi vraćaju trojom u nerednom napadu. Pavlićević pogađa novu trojku. Odlični procenti šuta za naš tim. Revija trojki u ovom periodu. Česi pogađaju dvije, Vranješ vraća. Odličan protok lopte i najljepša akcija na meču nakon koje Šehović pogađa četvrtu trojku. U narednom napadu Pavlićević pogađa trojku. Nakon četiri minuta igre vodio 23 razlike.Odlična igra naših u ovom periodu. Odličan protok lopte u napadu, uz sjajne kretnje i siguran šut spolja. Česi smanjuju na plus 20. Tanjević zove tajm-aut na dva i po minuta do kraja. Ivanović pogađa prve poene u drugom poluvremenu. Ponovo trojka. U posljednji period ulazimo s ogromnom prednošću. Osmina finala je na dohvat ruke.

Četvrta četvrtina:

Prve poene za naše postiže Ivanović. Nova trojka. Sada se igra gotovo bez odbrana. Česi su shvatili odavno da nemaju šta traže protiv raspoloženih "crvenih". Evidentan je napredak forme u odnosu na prva dva duela u grupi. Vranješ pogađa novu trojku nakon tajm-auta za plus 23. Auda sa četiri poena pravi mini seriju za Čehe. Nova greška naših u napadu. Osjeća se blagi pad u igru nakon što parket napustili naši najbolji igrači. Česi to koriste i smanjuju prednost na 17 poena na nepuna tri minuta do kraja. Česi u posljednji minut ulaze sa zaostatkom od 15 poena.Kraj. Laka pobjeda za naše. Najbolji kad je najpotrebnije. BRAVO!!! Prvi put u osmini finala na velikom takmičenju.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније