Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2017. 09:25 >> 09:06

NBA FINALE

Voriorsi nezaustavljivi, poveli 2:0

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa odigrali su još jednu fantastičnu partiju pred svojim navijačima u velikom NBA finalu i poveli sa 2:0 u seriji protiv Klivlend Kavalirsa.

"Ratnici" si odigrali kao u prvom meču, u drugom poluvremenu slomili su "Konjanike" i na kraju slavili sa 132:113.

Iako je aktuelni šampion bolje započeo susret, Golden Stejt je sredinom prve četvrtine preokrenuo i čuvao sigurno vođstvo do kraja meča. Kavsi su u nekoliko navrata pokušavali da se vrate i prilazili su na pola koša zaostatka, ali bi tada Voriorsi dodavali gas i na kraju ubjedljivo slavili.

Klivlend je odigrao čvršće, natjerao je rivala na čak 20 grešaka, ali Golden Stejt je bio nezaustavljiv. Voriorsi su ubacili 18 trojki, imali preko 50 odsto uspješnih šuteva, a tu skoro da ništa ne pomaže.

Stef Kari i Kevin Durant bili su najefikasniji igrači meča. Plej Voriorsa je upisao tripl-dabl, njegov prvi u karijeri u plej ofu - 32 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Durant je postigao poen više, uz 13 skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i pet blokada. Raspoložen je bio i Klej Tompson, koji je odigrao najbolju plej-of utakmicu ove sezone, ubacivši 22 poena. Dvocifren učinak imao je i Drejmond Grin sa 12 poena, šest skokova i šest asistencija, dok su po deset poena ubacili Šon Livingston i Ian Klark.

Kod Kavsa, naravno, najbolji je bio "Kralj" Džejms, koi je takođe meč završio sa trip-dabl učinkom. LeBron je imao 29 poena, 14 asistencija i 11 skokova, ali nije imao podršku saigrača. Jedino nije podbacio Kevin Lav, koji je utakmicu završio sa 27 poena i 7 skokova, dok je slab meč imao Kajri Irving upisavši 19 poena uz šut iz igre osam od 23.

Voriorsi su nanizali 14. uzastopnu plej-of pobjedu, što je rekord NBA lige, a ovo je i prvi meč finalne serije u istoriji da su igrači protivničkih timova ostvarili po tripl-dabl (Kari, Džejms).

Tim Stivba kera ide u Ohaja sa velikih 2:0, ali tako je bilo i prošle godine, tako da nije ništa gotovo. Treći meč finalne serije u Klivlendu igra se u noći između srijede i četvrtka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније