Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 06. 2013. 19:05 >> 19:09

EMOTIVNO

Džejms: Najbolji meč u kojem sam igrao

“Ovo je ubjedljivo najbolji meč u kojem sam učestvovao u karijeri”, izjavio je Lebron Džejms poslije pobjede Majamija nad San Antonijom u 6. utakmici NBA finala.

“Bilo je uspona i padova kao na rolerkosteru, bilo je emotivno, dobrog i lošeg tokom cijelog meča. Blagosloven sam što sam učestvovao u ovakvom meču i srećan sam što smo uspjeli da napravimo preokret. Nije djelovalo tako u nekim trenucima”, dodao je Džejms.

„“Kralj“ je istakao da su i jedni i drugi iscrpljeni, ali da se umor zaboravlja kad se dođe na korak od titule.

“Umor je deo sporta – dva tima bore se za titulu NBA prvaka. Ali oba tima imaju volju i želju za trijumfom, mi smo sada bili bolji za taj jedan napad. Slijedi nam posljednja utakmica u sezoni, moramo da skupimo svu preostalu energiju. Znamo se dobro, znamo sve akcije i jednih i drugih, biće tijesno”, kaže Džejms.

Junak utakmice bio je Rej Alen, koji je ubacio trojku za produžetak, ali on je tu ulogu prepustio Lebronu.  

“Sve što radimo počinje od njega. Džejmsov nivo energije, visok ili nizak, utiče na ostatak tima. Uvijek mu govorim kolika je njegova aura, njegova energija utiče na ekipu, a nama je potrebno da je na visokom nivou. On je sjajan, a mi pratimo. To je užasan teret za jednog momka, ali on mora da se pobrine da energiju usmjeri u pravom smjeru”, kaže Alen.

Mnogi smatraju da je trener Sparsa Greg Popović trebalo da pravi faul u posljednjem napadu Hita u regularnom dijelu, kada je Alen postigao trojku za izjednačenje. Na pitanje zašto to nije učinio, Popović je odgovorio:

“To je evropsko pitanje, je l’ da?”, kazao je Popović, na šta je novinar rekao:

“Da. Mi u Italiji i Evropi to obično radimo”.

“U redu. Mi to ne radimo”, decidan je bio Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније