Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ sportske.net; Objavio: B.V. ]

01. 01. 2017. 11:26 >> 11:03

NBA LIGA

Harden ušao u istoriju!

Najbolji igrač Hjustona, Džejms Harden junak je posljednjeg kola NBA lige u 2016.

 

Harden je ubacio 53 poena, imao 17 asistencija i 16 skokova u pobjedi Hjustona nad Niksima. Na taj način je izjednačio rekord Vilta Čemberlena po broju poena, uz tripl dabl.

“Bradonja” je postao i prvi igrač u istoriji košarke koji je imao 50 poena i 15+ asistencija i skokova u istorim meču. Jednostavno, Njujork je bio nemoćan, par puta su stizali na jedan posjed, ali je Harden na kraju svoj tim doveo do pobjede.

Ovo je njegov osmi tripl-dabl u sezoni, u karijeri ih je napravio 17, a ovo je i četvrti put da je ubacio 50 i više poena u jednom meču.

Niksima ostaje za utjehu da su se bez Porzingisa držali dobro. Karmelo Entoni se povrijedio u prvom poluvremenu, odličan je bio zaboravljeni Brendon Dženings sa 32 poena. Međutim, Njujork je izgubio četiri meča u nizu.

U možda najzanimljivijoj utakmici večeri, Lebron Džejms je komandovao u Sjevernoj Karolini. Svoju prethodnu partiju je, iako je bio na rođendan blizu tripl-dabla, ocijenio kao "užasnu". Sada je bilo bolje, ubacio je 32 poena i imao devet asistencija i šest skokova u trijumfu Kavsa u Šarlotu.

Kevin Lav je brojao do 28, Klivlend je vodio sa 19 poena, domaćin se vratio u finišu u meč, ali je šampion šutirao oko 66 procenata trojke u prvom poluvremenu. Kemba Voker je sa 37 poena vratio Hornetse u igru, no prekasno, ipak je i ovaj meč pokazao da Šarlot ne može još uvijek da ugrozi vodeće timove lige.

Bulsi su sinoć nastavili sa lošim partijama. Dobro su počeli protiv Milvokija, ali na kraju su pretrpjeli još jedan poraz.

Čikago nije imao rješenje za Antetokumpa koji im je ubacio 35 poena. Džabari Parker je dodao 27, Baksi su preuzeli kontrolu u drugom poluvremenu, oni su treći put ove sezone savladali Bulse. Grk je uz 35 poena, imao devet skokova, i po sedam asistencija i blokada.

Oklahoma je na svom terenu lako slavila protiv Klipersa, koji su igrali bez najboljih igrača, Pola i Grifina.

Kod Tandera uobičajeno je bio najbolji Rasel Vestbruk, koji je već do poluvremena imao tripl-dabl učinak. Meč je završio sa 17 poena, 14 asistencija i 12 skokova.

Svi rezultati:

Juta - Feniks 91:86

Oklahoma - LA Klipers 114:88

Sakramento - Memfis  98:112

Šarlot - Klivlend 109:121

Hjuston - Njujork 129:122

Čikagfo - Milvoki 96:116

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније