Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 04. 2013. 23:46 >> 23:49
1

FAJNAL-FOR

Partizan i Zvezda u Evroligi

Partizan je u meču sa malim brojem poena pobijedio domaćina turnira Igokeu 63:57 i pridružio se "vječitom" rivalu Crvenoj Zvezdi (ranije danas pobijedila Radnički) u Evroligi, a sa "crveno-bijelima" vodiće rat u finalu za trofej ABA lige.

 Partizan je nešto bolje ušao u meč, a do prve osjetnije prednosti došao je poslije dvije vezane trojke Davisa Bertansa za vođstvo od 14:8.

Do kraja prve četvrtine Partizan je uspio da zadrži solidnu prednost, koja je poslije 10 minuta igre iznosila ''plus 7'' - 17:10.

Međutim, od tog trenutka, koš Igokee kao da je postao ''začaran'' za košarkaše Partizana. Momci Duška Vujoševića su pogađali samo sa linije slobodnih bacanja, što su domaći iskoristili, konsolidovali redove i preko Edvardsa prekrenuli do poluvremena - 25:23.

Mučenje "crno-bijelih" nastavilo se i u trećoj četvrtini. I Igokea je teško dolazila do koša, ali je prednost domaćeg tima postepeno rasla (36:30).

Partizan onda nekako uspijeva, uglavnom sa linije slobodnih bacanja da uhvati priključak i čak na kraju ovog dijela igre stekne minimalnu prednost - 41:40.

Blagu prednost "crno-bijeli"  su održavali u narednih nekoliko minuta, a kada je Milosavljević vezao dvije trojke, Vujoševićev tim se razigrao, pa je razlika u njihovu korist postala i dvocifrena - 58:45 na četiri minuta prije kraja. Igokea je prišla na minus 9, ali onda Lučić pogađa za tri, za vođstvo od 61:49 i na minut i po do kraja i rješava meč.

Zvezda i Radnički su odigrali triler meč, u prvom polufinalu fanal-fora ABA lige, u kojem su nijanse presudile u korist Beograđana - 79:78. Izabranici Dejana Radonjića su time izborili plasman u Evroligu.

Zvezda je malo bolje otvorila duel u Laktašima i lakim poenima pod samim košem povela sa 6:2. Kragujevčani su, međutim, u roku od tri minuta napravili  seriju od 10:0 i preokenuli. Efikasnu prvu četvrtinu, uz četiri pogođene trojke, Radnički je priveo kraju uz vođstvo od 27:20.

I u drugoj dionici, tim trenera Nikolića nastavio je da povećava prednost i u jednom trenutku došao i do velikih +13, najviše zahvaljujući šuterski raspoloženom Mijatoviću.

Ali onda su se probudili „crveno-bijeli“, serijom 16:0  preuzeli vođstvo i na odmor otišli sa prednošću 41:40.

Dobre role Katića i Nelsona bile su zaslužne za novi rezultatski bijeg Zvezde, tako da je tim Dejana Radonjića poveo sa 56:49. Radnički se brzo konsolidovao i  preko Ćapina i Krstovića i do kraja četvrtine stigao do izjednačenja - 60:60.

Zvezda je serijom 9:0 otvorila posljednji kvartal, ali je kragujevački tim stigao i prestigao prednost i  zahvaljujući izvanrednom Ćapinu (trojkia, pa polaganje) došao do 78:71, a do kraja je ostalo dva i po minuta.

I kada je djelovalo da je Radnički na pragu pobjede, Zvezda je stvorila novu seriju, ovog puta od 7:0 i vratila stvar u egal! Na 15 sekundi do kraja, Lazić je poveo kontru, ali je lopta ispala Radivojeviću i Radnički je imao odluku u svojim rukama. Ipak, Teriko Vajt je promašio oba slobodna bacanja, Radivojević na drugoj strani jedno , tako da je na devet sekundi bilo 79:78.

Radonjić je odlučio da rizikuje i brani posljednji napad Radničkog, što se i te kako isplatilo. Marković je pretrčao čitav teren, poslao loptu u ćošak, a Mijatović nije uspio da pogodi trojku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније