Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 07. 2015. 11:20 >> 11:12

BORBA ZA MUNDIJAL

BiH i Srbija zadovoljne grupom, Hrvati oprezni

Nakon žrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i fudbalske reprezentacije zemalja regiona su saznale protivnike s kojima će igrati kako bi izborile plasmana na Mundijal.

Selektor hrvatske reprezentacije Niko Kovač grupu I, u kojoj se još nalaze Island, Ukrajina, Turska i Finska nazvao je "kvalitetnom, neugodnom, teškom i vrlo izjednačenom".

"Grupa je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika, što znači da nas često čekaju teški dueli u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica, što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija", rekao je Kovač za zvaničnu internet stranicu Hrvatskog fudbalskog saveza.

Hrvatska je trenutno najbolje rangirana reprezentacija u grupi, a Kovač smatra da je njegova ekipa favorit grupe I.

Hrvatska favorit grupe

"Hrvatska ima pravo da bude favorit u ovoj grupi, naše iskustvo odlazaka na velika takmičenja i igrački kvalitet daju nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj - plasirati se u Rusiju", rekao je Kovač.

Reprezentacija BiH je u Grupi H u kojoj se još nalaze Belgija, Grčka, Estonija i Kipar.

Baždarević: Možemo se boriti za prvo mjesto

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je nakon žrijeba izjavio za Anadoliju da je zadovoljan grupom u kojoj se nalazi njegova selekcija.

"Zadovoljan sam grupom, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni s ovom grupom. Grupa je dobra. Moramo tražiti svoju šansu u ovoj grupi. Ako ne možemo pobijediti ove ekipe, onda ne trebamo ni da idemo na SP", rekao je Baždarević.

Istakao je da je reprezentacija Belgije favorit, ali da se Bosna i Hercegovina može boriti za direktan plasman na SP u Rusiji.

"Belgija je sigurno favorit u našoj grupi, jer imaju dobar tim, ali i mi se možemo boriti za prvo mjesto u ovoj grupi. Ne bi trebali biti nezadovoljni, nikako", rekao je selektor BiH.

Srbija može ispuniti očekivanja

Srbija je u Grupi D sa Velsom, Austrijom, Irskom, Moldavijom i Gruzijom.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da vjeruje da se njegova ekipa može plasirati na Mundijal.

"Izbjegli smo situaciju da u grupi imamo neku od selekcija iz kruga apsolutnih favorita. Grupa D je izjednačena grupa koja nam daje za pravo da vjerujemo da možemo da ispunimo očekivanja. Protivnici su takvi da možemo ravnopravno da se takmičimo i ispunimo želju svih da se plasiramo na šampionat svijeta", rekao je Ćurćić.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević poručio je da ’Orlovi’ ne smiju da potcijene rivale.

"Nemamo pravo danas da se smatramo favoritom bez obzira protiv koga igramo, niti smijemo sebi da dozvolimo da potcijenimo bilo koga. Mogli smo, svakako, da prođemo i nepovoljnije na žrijebu, ali sada je sve na nama. Imamo obavezu da pravim igrama izborimo takmičarski cilj", rekao je Milošević.

 

Crna Gora će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine igrati protiv Rumunije, Danske, Poljske, Jermenije i Kazahstana.

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac smatra da je naš tim dobio grupu sa jakim protivnicima koja na prvi pogled nije atraktivna.

"Nijesmo imali sreće prilikom izvlačenja protivnika iz posljednja dva šešira. Protivnici koje smo dobili iz prva tri šešira imaju veoma jake i kvalitetne selekcije, ali vjerujem da možemo da se nosimo sa njima", kazao je Đurđevac.

Od ostalih selekcija iz regiona Slovenija je u Grupi F u kojoj će joj protivnici biti Engleska, Slovačka, Škotska, Litvanija i Malta, dok su selekcije Makedonije i Albanije je u Grupi G u kojoj se još nalaze Španija, Italija, Izrael i Lihtenštajn.

Kvalifikacije za Mundijal u Rusiji u septembru 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније