Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 04. 2013. 18:10 >> 18:17

PROBNO

FIFA izabrala tehnologiju za gol liniju

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odabrala je tehnološki sistem GolKontrol (GoalControl) za gol liniju. GolKontrol će se prvi put kao zvanični sistem FIFA upotrebljavati na Kupu konfederacije u junu, a ukoliko zadovolji kriterijume sistem će pokrivati i Svjetsko prvenstvo u Brazilu, prenose agencije.

Ovaj sistem se zasniva na kamerama i praćenju lopte i dobio je prednost u odnosu na tri rivalska projekta: GolRef (GoalRef) i Kairos (Cairos), koji koriste magnetna polja, kao i Oko sokolovo (Hawk-Eye), koji se takođe zasniva na kamerama.

GolKontrol je posljednji ušao u konkurenciju, a licenciran je tek prošlog mjeseca. FIFA je saopštila da se njen ugovor sa GolKontrolom može revidirati, ako bude problema na Kupu konfederacija. Komisija za pravljenje pravila u fudbalu odobrila je tehnologiju na gol liniji prošlog mjeseca. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније