Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 10. 2014. 21:10 >> 21:48

LIGA EVROPE

Kramarić srušio Fejnord, poraz Napolija

Predvođena fenomenalnim Andrejom Kramarićem, koji je postigao het-trik, Rijeka je na "Kantridi" savladala Fejnord 3:1 i zabilježila prvu pobjedu u istoriji u Ligi Evrope. Napoli je poražen u Švajcarskoj od Jang Bojsa 2:0, a Fiorentina je slavila minimalno na gostovanju PAOK-u 1:0. Sevilja odigrala bez golova protiv Standarda u Liježu 0:0.

Svi golovi na "Kantridi" pali su u drugom dijelu. Kramarić je svoju seriju započeo u 63. minutu nakon sjajnog prodora Leovca po lijevoj strani. Međutim, Tornstra je sjajnim golom iz slobodnog udarca minut kasnije poravnao.

Novi gol Kramarić je postigao u 71. minutu. Obog puta asistent je bio Vargić, 2:1 za Rijeku. Svoj het-trik Kramarić je zaključio četiri minuta kasnije iz jedanaesterca nakon što je i sam izborio najstrožu kaznu.

U drugoj utakmici ove grupe Standard i Sevilja odigrali su bez golova, a  za pobjedom  će više žaliti gosti, jer je Baka 15 minuta prije kraja propustio čisti zicer...

Veliko iznenađenje priredio je Jang Bojs koji je bio bolji od Napolija 2:0. Oro i Bertone su srušili Napolitance. Druga utakmica ove grupe između Sparte i Slovana u Bratislavi bila je prekinuta zbog upadanja navijača na teren. Ipak, meč je nastavljen, a Sparta je slavila sa 3:0...

Fiorentina  je nastavila sa dobrim igrama u Evropi, pošto je bila bolja i od PAOK-a u Grčkoj. Heroj gostiju bio je Vargas koji je postigao gol u 38. minutu.

Volfsburg je slavio na gostovanju Krsnodaru 4:2 i tom pobjedom stigao na drugu poziciju, zahvaljujući remiju Lila i Evertona u Francuskoj 0:0.

Rezultati i strijelci:

Grupa G:
Rijeka - Fejnord 3:1 (0:0)
(Kramarić 64, 71, 76p - Tornstra 66)
Standard Lijež - Sevilja 0:0

Grupa H:
Krasnodar - Volfsburg 2:4 (0:1)

(Grankvist 51, Vanderson 86 - Grankvist 37 a.g, De Brujne 46,80, Gustavo 64)
Lil - Everton 0:0

Grupa I:
Slovan - Sparta Prag 0:0 - prekid
Jang Bojs - Napoli 2:0 (0:0)
(Oro 52, Berton 92)

Grupa J:
Alborg - Dinamo Kijev 3:0 (2:0)
(Enevoldsen 11, Tomsen 39, 91)
Steaua - Rio Ave 2:1 (2:0)
(Rusesku 17, 45 - Del Vale 48)

Grupa K:
Dinamo Minsk - Gengam 0:0
PAOK - Fjorentina 0:1 (0:1)
(Vargas 38)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније